Vjerujem da možemo napraviti dobre stvari, a ja mogu obećati da ću dati sve da se to i dogodi, kaže Barri.

Diego Barri, 26-godišnji Španjolac, rješenje je Bijelo-plavih za ozljedama prorijeđeni vezni red. Barri je u Gradskom vrtu bio u subotu, nakon liječničkog pregleda pogledao ogled sa Slaven Belupom i već od nedjelje počeo raditi s momčadi kako bi se što prije stavio na raspolaganje treneru Nenadu Bjelici i njegovom stručnom stožeru.

Diega smo dugo pratili i skautirali. Jako je zanimljiv profil igrača, baš ono što smo tražili. Dolazi iz lige koja je zanimljiva, nije uobičajeno da se u Hrvatsku dovode igrači iz Španjolske, ali vjerujem da smo u Diegu dobili ono što smo željeli. Želim mu puno sreće i puno dobrih igara za naš Osijek, rekao je Ivica Kulešević, pomoćnik sportskog direktora.

Vezni ili stoper

Barri će biti vrijedan dodatak momčadi i zbog svoje polivalentnosti budući da, iako primarno igra kao veznjak, može upotpuniti i poziciju središnjeg braniča.

Kao i svi španjolski igrači tehnički je potkovan, dobra mu je faza obrane, antropometrijske karakteristike mu omogućavaju da je kvalitetan u skok igri… Sigurni smo da može biti dodana vrijednost ovoj momčadi koja s igračem njegovog profila može dobiti jednu novu dimenziju.

Prilika za iskorak

Zadovoljstvo dolaskom u klub koji se bori za trofeje i lovi Europu iskazao je i sam Barri.

Jako sam sretan što sam došao u Osijek. Za mene je ovo veliki izazov, odličan klub i prilika da napravim igrački iskorak. Vjerujem da možemo napraviti dobre stvari, a ja mogu obećati da ću dati sve da se to i dogodi, rekao je novi veznjak Bijelo-plavih koji je imao od koga potražiti informacije o novom klubu.

Igrao sam s Jose Antoniom Carom i Merveilom Ndockytom, dobri smo prijatelji, sretan sam što su nam se putevi ponovo spojili. Informirao sam se i o povijesti kluba, znam koji su ciljevi i s te strane nema nepoznanica. Napravit ću sve da pružim svoj doprinos da ostvarimo najveću razinu mogućeg ove sezone u prvenstvu, a onda na ljeto i u Europi.

Lakša prilagodba

Barri je odmah počeo trenirati s Bijelo-plavima a budući da dolazi iz natjecateljskog ritma brzo će biti na raspolaganju struci Osijeka.

Primarno sam središnji vezni, ali mogu igrati i na drugim pozicijama ovisno o potrebama trenera. Prilagodit ću se zahtjevima momčadi, s time nemam nikakvih problema. Siguran sam da će mi pomoći i što trener govori španjolski, neće biti te jezične barijere što će uvelike olakšati da usvojim sve zahtjeve i pružim svoj doprinos momčadi, zaključio je novi veznjak našeg kluba.