Kormilar Bijelo-plavih je čestitao svim svojim igračima, kao i navijačima na velikoj podršci u važnoj pobjedi.

I sretan i zadovoljan bio je Nenad Bjelica po svršetku uzbudljivog derbija s Riječanima. Vidjelo se da je vrlo emotivno proslavio pobjedu u ovoj utakmici koja puno znači našoj momčadi u borbi za sam vrh prvenstvene ljestvice. Na kraju je odlučio autogol Cestica u 85. minuti, za pravu erupciju veselja na tribinama Gradskog vrta.

Čestitke svima, i onima koji su igrali, svima koji su ostali na klupi, pa i onima koji su bili izvan konkurencije i bodrili su nas s tribina. Čestitke i našim navijačima, danas se navijalo i sa Istoka i Zapada i stvarno je lijepo pobijediti ovakvu utakmicu. Pobijedili smo spretnim golom, iako smo vodstvo zaslužili i prije, mislim da smo nagrađeni za sav trud kojega smo uložili od početka do kraja. Prvo poluvrijeme smo bili znatno bolji od Rijeke iako su oni imali jednu lijepu priliku, drugo je bilo izjednačeno, ali je naša pobjeda apsolutno zaslužena, izjavio je Bjelica.

Pohvale svim igračima

Jurčević je itekako zaslužan za jedini i pobjedonosni gol, budući da nije odustajao u situaciji kada bi mnogi procijenili da ne mogu stići loptu koja se na trenutak činila teško dostižnom. Njegova se požtvovnost isplatila, budući da je praktički natjerao riječkog stopera na nespretnu reakciju i pogađanje vlastite mreže…

Mario se diže u formi, asistirao je i Caktašu protiv Hrvatskog dragovoljca, drago mi je da se vraća u formu u kojoj je bio po dolasku u Osijek. Treba pohvaliti i Topčagića u toj akciji, on također daje sve od sebe. I Brlek se „bacao na glavu“ kada je ušao, ma zadovoljan sam s cijelom ekipom, svima idu velike pohvale. Čekali smo do 85. minute i dočekali, rekli smo si i na poluvremenu da i dalje moramo biti strpljivi i da će gol doći, trebalo je samo vjerovati i na kraju nam se to isplatilo.

Pobjeda vrijedna i četiri boda u odnosu na Rijeku

Velika je gužva u vrhu ljestvice, a konkurenti za naslov pobjeđuju i barem za sada ne dopuštaju nikakva rezultatska iznenađenja.

Osvojili smo tri iznimno važna boda, koja u odnosu na Rijeku možemo gledati i kao četiri jer smo u međusobnom skoru bolji od njih i ukoliko bismo bili izjednačeni na kraju, bit ćemo ispred Riječana. To je vrlo važno, još je jedan derbi manje, dok ih ostali imaju više. Mislim da smo, ukupno gledajući sve derbije, najbolji unutar ove četiri momčadi na vrhu što je pokazatelj da nam momčad može. Sada se moramo maksimalno ozbiljno koncentrirati za Istru i uzvratiti im za poraz iz prvog dijela sezone.

Bilo je na derbiju i nešto višeg gledatelja u odnosu na prethodne utakmice (3406) što je također vrijedno spomena.

Svaka čast publici ne samo na dolasku nego i na ovakvoj podršci. Stvarno su nas nosili do ove pobjede i znali smo to na kraju i proslaviti sa njima. Uz ovakvu podršku i Istoka i Zapada jednostavno nismo mogli izgubiti, zaključio je osječki kormilar.