Pioniri se vratili pobjedama, kadeti još jednom uvjerljivo slavili a juniori nesretno poraženi nakon ranog isključenja.

Dvije pobjede i poraz učinak je pionira, kadeta i juniora Osijeka u prvoligaškim utakmicama koje su odigrali u subotu i nedjelju.

Odluka do poluvremena

Pioniri Osijeka pobijedili su Solin rezultatom 2:0 u 18. kolu Prve HNL i vratili se pobjedama nakon nesretnog remija protiv Sesveta u prošlom kolu. Igrači Mateja Žitnjaka priču oko pobjednika odlučili su već do odmora kada su pogotke za konačnih 2:0 postigli Dražen Jaman i Armando Šainović. Nakon 18. kola pioniri Bijelo-plavih imaju bod manje od Dinama. U idućem kolu pioniri i kadeti Osijeka gostuju kod Lokomotive.

Zahirović i Lugarić dvaput

Kadeti Bijelo-plavih ostvarili su uvjerljivu pobjedu (7:2) protiv vršnajka iz Solina u utakmici s čak devet golova. Iako je pobjeda izražena s čak pet pogodaka razlike dugo su igrači Vedrana Nikšića lomili otpor gostiju, poveli su već u 5. minuti preko Amara Zahirovića nakon izjednačenja gostiju vratili vodstvo u 33. preko Dominika Solića, a gosti iz Dalmacije nisu se predali ni nakon što su Matej Lugarić i još jednom Zahirović pogodili za 4:1. Solin je u 56. minuti smanjio na 4:2, ali do kraja utakmice sve je bilo u znaku Bijelo-plavih koji su preko Filipa Živkovića, kapetana Luke Barića i Lugarića, koji se s dva pogotka na utakmici i ukupno u 11 prvenstvenih prometnuo u drugog strijelca lige, postavili konačnih 7:2. Kadeti Osijeka nakon 18. kola vodeća su momčad lige s tri boda više i utakmicom više od Dinama.

Isključenje usmjerilo utakmicu

Juniori Osijeka poraženi su od Varaždina rezultatom 3:1 u 20. kolu Prve HNL. Kola su za momčad Ante Bekavca nepovratno krenula nizbrdo u 18. minuti kada je vratar Marin Marcić dobio izravni crveni karton zbog sprečavanja izgledne situacije za postizanje pogotka. U 25. minuti Sabo je pogodio za 0:1, do odlaska na odmor Ivan Bjelivuk je pogodio izjednačenje, ali iako su Bijelo-plavi hrabro tražili način za ostati neporaženi i vrebali priliku za pogodak ipak nisu uspjeli ostati neporaženi. U 60. Bloudek je pogodio za 1:2 pa u drugoj minuti sudačke nadoknade Težak postavio konačnih 1:3. Nakon 20. kola juniori Bijelo-plavih nalaze se na 11. mjestu a u idućem kolu gostuju kod Rudeša.