Za Hrvatsku su u prijateljskom dvoboju s Bugarskom u Dohi od prve minute zaigrali Mile Škorić i Ivica Ivušić.

Dvojica naših prvotimaca ponovno su imala čast nastupiti za A reprezentaciju Hrvatske. U katarskoj Dohi, u prijateljskom odmjeravanju snaga s Bugarskom, u početnoj jedanaestorici „Vatrenih“ zaigrali su Ivica Ivušić i Mile Škorić, a na terenu su, također od prve minute, bila još dvojica bivših kapetana Bijelo-plavih. Riječ je Domagoju Vidi i Borni Barišiću, što je svakako zanimljiv podatak, jedinstven i u povijesti nacionalne vrste kada je riječ o sadašnjim i(li) bivšim igračima Osijeka koji su se istovremeno pojavili u momčadi s državnim grbom.

Čeka se magnetska rezonanca

Škoriću je to bio sedmi nastup za najbolju vrstu, no neće ga, nažalost, pamtiti po lijepim stvarima, bez obzira na pobjedu Dalićevih izabranika (2:1). Mile je ozlijedio gležanj, zbog čega je u 26. minuti morao napustiti igru i biti zamijenjen. Prethodno se iskazao borbenošću i s nekim požrtvovnim startovima kada je trebalo neutralizirati neke napadačke akcije Bugara. No, u jednom pokušaju da zaustavi suparnika osjetio je bol u gležnju desne noge, a kasnije je dobio i još jedan udarac u butni mišić. Kakva je težina ozljede bit će poznata nakon pregleda magnetskom rezonancom kojega će naš kapetan obaviti tijekom ove srijede, po povratku reprezentativaca u Zagreb. Hoće li biti spreman za predstojeći nedjeljni derbi s Hajdukom, za sada je vrlo teško reći i bilo što konkretnije prognozirati…

Ivušić odradio cijelu utakmicu

Što se tiče Ivušića, on je zauzeo mjesto između vratnica i sigurno odradio svoj dio posla tijekom cijeloga dvoboja. Nije bilo baš nekih opasnih udaraca prema njegovim vratima, osim u situaciji kada je Hrvatska primila pogodak, dok se u nekim svojim opasnijim akcijama bugarski nogometaši nisu najbolje snašli u šesnaestercu ili nadomak njemu. U završnim minutama Ivica se također požalio na udarac kojega je dobio od Hristova u skoku, koljenom u predjelu rebara. No, informacije koje su nam stigle odmah poslije utakmice u Dohi govore da nije u pitanju ništa ozbiljnije. Inače, „Ivetu“ je to bio treći nastup za najjaču hrvatsku reprezentaciju, a sigurno bi ih ostvario i više da nije bilo one neugodne ozljede i operacije koju je imao u jesenskom dijelu sezone, nakon što je bio prvi čuvar mreže u kvalifikacijskim ogledima sa Slovačkom i Slovenijom.