Bartolec je u Osijek stigao prošloga ljeta, a ozljeda stopala ga je onemogućila da odigra više od 12 utakmica za naš Klub.

Ove će srijede, 20. travnja, opet biti čašćenja u Gradskom vrtu. Svoj 27. rođendan proslavit će naš prvotimac Karlo Bartolec, rođeni Zagrepčanin (1995.) Karijeru je započeo u Lokomotivi iz koje je brzo prešao u mlađe kategorije Dinama. U zimu 2014. još kao junior vratio se među „Lokose“, a dvije i pol godine kasnije transferiran je u danski Nordsjaelland. Tamo je odradio tri vrlo dobre sezone, što mu je bila odskočna daska za odlazak u puno jači Copenhagen za 2,6 milijuna eura. U trofejnom je klubu ostao nešto manje od dvije godine, kada je, u ljeto 2021., prihvatio ponudu Nenada Bjelice i našeg prvoligaša.

Stigao s reputacijom bivšeg reprezentativca

Bartolec je prvu utakmicu za Osijek odigrao protiv Hrvatskog dragovoljca u Kranjčevićevoj, u kolovozu prošle godine, a do sada je skupio 12 službenih nastupa. U grad na Dravi je stigao s reputacijom nekadašnjeg reprezentativca. Za A selekciju Hrvatske nastupio je pet puta od listopada 2018. do studenoga 2019. kod aktualnog izbornika Zlatka Dalića. Nažalost, ozljeda stopala koju je zaradio krajem siječnja ove godine uvjetovala je dužu stanku, pa ga ovoga proljeća nismo imali priliku vidjeti ni u jednom dvoboju. Sada je ponovno spreman za samu završnicu sezone, pa mu i ovom prilikom želimo puno zdravlja i sreće. Bart, sretan ti rođendan!