Za juniorsku momčad nastupio je i kapetan Osijeka II Miro Bakula koji završava proces oporavka nakon ozljede ključne kosti.

Sva tri uzrasta škole nogometa NK Osijek, a koje se natječu na razini Prve HNL, ostvarile su prošlog vikenda pobjede. Prva je tri boda upisala juniorska momčad Ante Bekavca koja je pobijedila Istru 1961 rezultatom 1:0. U reprizi nedavnog četvrtfinala Hrvatskog kupa identičan je bio i konačni rezultat kojeg je ovog puta potpisao Leon Marković pogotkom u 33. minuti. Za juniorsku momčad nastupio je i kapetan Osijeka II Miro Bakula koji završava proces oporavka nakon ozljede ključne kosti. Nakon 24. kola juniori Bijelo-plavih su na 10. mjestu, a u idućem kolu gostuju kod Bjelovara.

Uvjerljiva pobjeda

Najuvjerljiviju pobjedu vikenda ostvarili su kadeti koji su na gostovanju slavili rezultatom 8:1 protiv Međimurja. Neizvjesnost je trajala prvih 30-ak minuta, iako je Dominik Babić već u 2. minuti doveo u vodstvo momčad Vedrana Nikšića, ali domaćin je u 19. poravnao na 1:1. Ipak, u 24. i 27. minuti Ante Barišić i Krešimir Vrbanac donijeli su novo vodstvo i najavili efikasno poslijepodne. Do poluvremena strijelac je bio i Filip Mažar, a do kraja utakmice dva pogotka postigao je i Filip Živković te po jedan Marin Prekodravac i Dominik Babić. Nakon 23. kola kadeti Osijeka nalaze se na drugom mjestu s tri boda manje od Dinama koji u idućem kolu (8. svibnja) gostuje u Gradskom vrtu.

Minimalni trijumf

Tijesnu pobjedu, nakon što su u prošlom tjednu izborili finale kupa, ostvarili su pioniri Mateja Žitnjaka koji su 2:1 pobijedili vršnjake Međimurja. Bijelo-plavi su rano poveli pogotkom Filipa Drge, pa nakon brzog izjednačenja domaćina pobjedonosni pogodak djelo je Frana Majdenića u 58. minuti. Nakon 23. kola pioniri Osijeka nalaze se na 2. mjestu s bodom zaostatka za Dinamom kojem će biti domaćini u idućem kolu.