Majer je cijelo jedno desetljeće proveo u Gradskom vrtu, a navijači ga i danas pamte kao legendarnog vratara.

Svoj 75. rođendan u krugu obitelji ovoga će utorka (3. svibnja) proslaviti naš legendarni vratar Pavo Majer. Takav je status zaslužio činjenicom da je u NK Osijek proveo cijelo jedno desetljeće. Stigao je iz sela Piškorevaca, gdje je branio za tamošnji Ratar, a bilo je to u proljeće 1968. U tih deset godina, koliko je proveo među Bijelo-plavima, postao je ljubimac navijača, a da nije zaboravljen ni dugo po svršetku karijere svjedoči i mural u Wilsonovoj na kojem je zasluženo dobio svoje mjesto uz još neke igračke veličine.

Dočekao i prvoligašku sezonu

U vrijeme kada je bio standardan na vratima Osječani su igrali u Drugoj saveznoj ligi, no dočekao je sa svojim tadašnjim suigračima i povratak u prvoligašku konkurenciju. Bio je važna karika u momčadi s Miljkovićem, Dumančićem, Huljićem, Ivkovićem, Čordašem, Lukačevićem, Lj. Petrovićem, Grnjom i ostalima. Sigurno bi se Pavo i duže zadržao u Gradskom vrtu da ga nije zaustavila teža ozljeda. No, ostao je i nadalje u Klubu, budući da je dobio angažman u Školi nogometa. Vodio je pionire, kadete i juniore, a kada je Milan Đuričić preuzeo kormilo prve momčadi, odmah ga je postavio za svoga pomoćnika. U dva su navrata njih dvojica surađivali u stručnom stožeru našeg prvoligaša.

Želimo mu puno zdravlja i uživanje u mirovini!

Majer je, dakako, ostao i vjerni navijač Bijelo-plavih, često ga imamo priliku vidjeti na našim utakmicama, u društvu nekadašnjih suigrača i velikih prijatelja. Godine čine svoje, pa se poneki susret i propusti zbog određenih zdravstvenih poteškoća, konkretno problema s ramenom što je zasigurno posljedica i svih onih specifičnih golmanskih treninga, bacanja i svega ostaloga što je dugi niz godina prolazio. Prvenstveno mu želimo da ga posluži zdravlje i da još dugo uživa u zasluženoj mirovini, uz svoje najbliže.