Nije Osijek uspio parirati Dinamu pred 14.000 gledatelja u Maksimiru, posebno u drugom poluvremenu.

San o tomu da bismo mogli imati povijesnu sezonu u HNL-u završio je derbijem u Maksimiru. Dinamo je slavio s uvjerljivih 3:0, dodatno se približio obrani naslova prvaka, dok je naša momčad ostala na trećem mjestu i sada se nekako najrealnijim čini da će na njemu i ostati. Nadali smo se da je u Zagrebu moguće srušiti lidera, međutim, Modri to nisu dopustili i pred  14.000 ljudi su došli do zaslužene pobjede, dok je nama ovo bio najteži poraz u aktualnoj natjecateljskoj godini. Je li se mogao izbjeći, bespotrebno je sada lamentirati, ali je činjenica da nemamo za čime žaliti, imajući u vidu spoznaju da je Dinamo bio dominantniji i stvarao brojne prigode, posebno u drugom poluvremenu, s igračem više na terenu.

Cheberko je morao biti oprezniji

Doduše, upravo je to jedan od ključnih razloga izgubljene utakmice. Crveni karton Cheberku u 44. minuti odnio je svaku nadu Osječanima da se kući mogu vratiti barem neporaženi. Naš je Ukrajinac vjerojatno i prestrogo zaradio drugu javnu opomenu, ali isto tako treba istaknuti kako je oba prekršaja napravio daleko od vratiju, na centru igrališta i jednostavno je morao izbjeći sankcioniranje u takvim situacijama. Do tada je prvak imao vodstvo golom Oršića koji je iskoristio idealnu asistenciju Petkovića te još poneku šansu, uglavnom preko sveprisutnog Ademija, a Osijek je teže dolazio do izglednijih prilika iako se ne može reći da se nije pokušavalo ugroziti Livakovića. Na samome početku nam je Mierez mogao donijeti vodstvo, no lopta ga je pred domaćim vratima pogodila u ruku, tako da je pogodak opravdano poništen. Kasnije je Dinamo primirio pokušaje Bjeličinih izabranika, a od 46. minute imao potpunu dominaciju.

Sasvim drugačija atmosfera u Maksimiru

Da nije bilo Ivušića na vratima, koji je „skinuo“ puno teških udaraca i spašavao barem u četiri-pet navrata, dogodilo bi nam se i teže rezultatsko stradanje, iako je i ovako ostao dojam koji nas je sve rastužio. Protivnik je ovaj puta imao baš gromoglasnu navijačku podršku, praktički se i ne sjećamo da smo s Dinamom u Maksimiru igrali u sličnoj atmosferi jer bi u prethodnim derbijima uglavnom bila tek poneka tisuća gledatelja na tribinama. Sada je sve izgledalo drugačije, a u takvom ozračju Bijelo-plavi nisu uspjeli prezentirati ono što su najavljivali. Ostali su bez izravnog udarca na vrata, što je ipak pokazatelj određenih stvari. No, ono što je svima jasno, Osijek nije u Zagrebu ostao uskraćen za nastavak borbe, nego smo previše toga propustili protiv zasigurno slabijih momčadi iz donjeg dijela ljestvice.