Osijek je odigrao dobru utakmicu protiv Lokomotive i zaslužio pobjedu na privremenom oproštaju od Gradskog vrta.

Lijep je bio oproštaj od Gradskog vrta za ovu sezonu. Osijek je pobijedio Lokomotivu, odigrao dobru utakmicu i potvrdio treće mjesto na prvenstvenoj ljestvici, što također nije nebitno kada smo prethodno već izgubili mogućnost odlučivanja o prvaku. Čestitke zaslužuju i navijači jer su okupili u „pristojnom“ broju (2683), opet su pružili dobru podršku momčadi i potvrdili vjernost koja, zapravo, nije bila ni upitna. U takvoj atmosferi Bijelo-plavi su opravdali očekivanja, bili su bolji od svoga protivnika i zaslužili bodove u svojoj 11. domaćoj pobjedi.

Žaper golom potvrdio nadmoć

U prvom poluvremenu Osječani su brzo preuzeli inicijativu i stvarali šanse, a redom su se u njima nalazili Caktaš, Fiolić, Lovrić i Fućak koji je imao klasičan „zicer“ jedan na jedan s vratarom Nevistićem. Nekako je logičan slijed bio vodeći pogodak u 25. minuti iz jednog uvježbavanog kornera. Lovrić je prizemnom loptom pronašao slobodnog Jurčevića koji, doduše, nije najbolje pucao, ali je srećom uz samu vratnicu u petercu bio Žaper i naprosto nije ni mogao učiniti ništa drugo nego zabiti za 1:0. Potom su još prijetili Škorić te ponovno Lovrić i Fućak kojima je malo nedostajalo da snažnim udarcima izvan šesnaesterca povećaju našu prednost. S druge strane, Lokomotiva je pomalo stidljivo priprijetila u dva navrata preko Kulenovića i Aliyua, no Ivušić nije imao potrebe za bilo kakvom intervencijom.

Moglo je biti još golova

U drugom dijelu utakmice Lokosi su uspjevali uspostaviti određenu ravnotežu, no opet ostaje činjenica da su osječki nogometaši opet stvorili više prilika u odnosu na ono što je imao protivnik. Lovrićeva je lopta završila tik uz vratnicu, Fiolić je u najboljoj prigodi iz tog razdoblja uzdrmao gredu, a pred Nevistićem se u dva navrata našao i Mance, pokušavajući prvo nogom, potom i glavom, ipak bezuspješno. U prilici je bio i Kleinheisler, u završnici dvoboja i Lončar, tako da je zasigurno opća ocjena kako je Osijek u potpunosti zavrijedio osvojene bodove. Ostati će zabilježeno da je prve minute u redovima našeg prvoligaša upisao Španjolac Barri, kao i da je Laszlo prije početka utakmice primio nagradu Kohorte za najboljeg igrača sezone po izboru pripadnika osječke navijačke skupine.