Adrian Leon je ovoga proljeća odigrao 12 utakmica u talijanskoj Serie B i vrlo je zadovoljan.

Mladi stoper pod ugovor s Bijelo-plavima do 2025. godine, Adrian Leon Barišić (20) ovu je polusezonu proveo u redovima talijanskog B ligaša Frosinonea. Odigrao je 12 utakmica, u kojima je 9 puta bio starter, a na kraju je, kako sam kaže, vrlo zadovoljan iskustvima koje je stekao u inozemstvu.

Definitivno sam puno toga naučio, u svakom pogledu. I taktički i na planu tjelesne pripreme, a liga je vrlo zahtjevna, posebno na trkačkom planu. Puno je mladih igrača koji su na posudbi iz Serie A, kao i onih koji su godinama nastupali u jednoj od najjačih europskih liga. Mislim da sam se dobro snašao, posebno jer su mi konkurenti na stoperskoj poziciji bili Gatti koji je nedavno za 10 milijuna eura prodan u Juventus i dokapetan momčadi Szyminski. Osjetio sam povjerenje trenera, doživio jedan novi stil igre s drukčijim idejama u odnosu na ono što sam dosad prolazio, ističe Barišić.

Visoki intenzitet utakmica

Frosinone je sve do posljednjeg prvenstvenog kola imao šanse za plasman u play-off, da bi na kraju ipak ostao bez mogućnosti boriti se za ulazak u najviši razred.

Da, ispali smo na slabiju gol-razliku, ali moramo biti zadovoljni i momčad i ja. Drago mi je što sam proteklih mjeseci bio u Frosinoneu jer je tamo stalno visoki intenzitet utakmica i to mi je moglo samo koristiti. Fizički uvijek moraš biti na 100 posto da bi opstao u takvoj konkurenciji.

Plan je krenuti na pripreme s Osijekom

Adrian Leon bi se 13. lipnja trebao pojaviti na pripremama Osijeka za novu natjecateljsku godinu. Dakako da je pratio Bijelo-plave u proteklom razdoblju.

Da, zasad je plan da krenem s Osijekom, a vidjet ćemo kako će se dalje razvijati situacija. Generalno mislim da je iza Bijelo-plavih uspješna sezona. Dinamo je uvijek jak, a i Hajduk se značajno pojačao, tako da je teško bilo završiti ispred njih. No, malo je nedostajalo da ipak bude tako. Šteta što je dosta bodova izgubljeno protiv protivnika iz donjeg dijela ljestvice.