Ivušič je kroz ovu sezonu skupio 70 obrana, od čega su 42 udarca bila unutar kaznenog prostora, a čak 12 puta završio je utakmicu bez primljenog pogotka šta ga je, prema SofaScoreu, svrstalo na drugog najbolje ocijenjenog vratara netom završene HNL sezone.

Glasovima navijača na klupskoj stranici naš pouzdani vratar Ivica Ivušić izabran je za najboljeg igrača mjeseca svibnja. Nimalo iznenađujuće jer Ivušećeve igre bile su standardno na visokoj razini, izuzev perioda u kojem ga nije bilo zbog ozljede, a tijekom kojeg ga je sjajno zamijenio Marko Malenica. Ivušić je kroz cijelu sezonu potvrdio reprezentativnu formu, nerijetko bio prevaga u utakmicama koje je odlučivao jedan pogodak ili jedna - obrana. Ako naši igrači već pred suparničkim golom nisu bili uvijek efikasni, u vratarima smo imali pouzdan oslonac.

Drugi najbolji po ocjenama

Ivušić je kroz ovu sezonu skupio 70 obrana, od čega su 42 udarca bila unutar kaznenog prostora, a čak 12 puta završio je utakmicu bez primljenog pogotka šta ga je, prema SofaScoreu, svrstalo na drugog najbolje ocijenjenog vratara netom završene HNL sezone.

Cvijanović drugi

Zbog svega navedenog nije nimalo iznenađujuće da se Ivušić istaknuo u ovom izboru u kojem je osvojio čak 20 posto glasova navijača Bijelo-plavih. Pomalo iznenađujuće, 18 posto glasova otišlo je debitantu Ivanu Cvijanoviću koji se hrabro suprotstavio Gorici i pokazao da je riječ o itekako zanimljivom potencijalu za klupsku budućnost, dok je treći u izboru za svibanj ostao Kristijan Lovrić s 11 posto glasova.