Naša momčad brani osvojeni trofej iz prošle sezone, a utakmica će biti odigrana ove srijede u Dugopolju.

Naša pionirska momčad ove će srijede u Dugopolju (16 sati) odlučivati o pobjedniku Kupa Hrvatske za ovu dobnu kategoriju. Na stadionu Hrvatskih vitezova mladi će osječki nogometaši za protivnika imati vršnjake iz Dinama koji su kolo prije kraja prvenstva korak do titule prvaka, upravo ispred Bijelo-plavih koji su prošloga vikenda izgubili na Poljudu.

Osjeća se neka lagana nervoza, ali tako je bilo i prošle godine, pa smo osvojili trofej. Moram priznati da nas je malo poremetio poraz od Hajduka u prethodnom prvenstvenom kolu, kao da smo se uplašili prilike da ponovno budemo prvaci Hrvatske, ali moramo tu utakmicu zaboraviti, vratiti samopouzdanje i sve će biti dobro. Dinamo je odličan ove sezone, dovoljno je pogledati njihovu gol-razliku, no pokazali smo da se može igrati s ravnopravno s njima, pa i pobijediti ih, prvenstveno zajedništvom i čvrstom igrom, ističe trener pionira NK Osijek Matej Žitnjak.

Nedostaje kapetan Barić

Osječani praktički od samoga početka, pa i sada na kraju sezone, imaju isti stav i vjeruju u svoju kvalitetu i mogućnosti. Iako u Dugopolju  momčad neće biti kompletna, njezin kormilar nije ništa manje optimističan:

Nedostaje nam kapetan Barić, ostali su na raspolaganju. Očekujem zanimljivu utakmicu, svakako i neizvjesnu, a mi ćemo se potruditi biti pobjednici na kraju. Mislim da ova generacija svakako zaslužuje takav uspjeh, barem jedan trofej u sezoni, iako smo vjerovali da možemo uzeti i oba. Bila bi nam to svima prava nagrada za dobar rad tijekom cijele natjecateljske godine.

Izravan prijenos susreta gledajte na Hrvatskoj nogometnoj televiziji te na YouTube kanalu HNTV-a od 16 sati.