U pretposljednjem kolu juniorske HNL za stariji uzrast igrali su kadeti Vrljić, Vrbanac, Zahirović, Mažar i Prekodravac koji će iduće sezone biti okosnica ove momčadi.

Pioniri Osijeka pobjedom protiv Cibalije (2:0) okončali su natjecanje u ovosezonskom izdanju Prve HNL koju su završili na diobi drugog mjesta. Kobnim po šampionske ambicije pokazao se poraz u Splitu u pretposljednjem kolu, momčad Mateja Žitnjaka nesretno je poražena i u finalu Kupa, ali je u posljednjem kolu pokazala karakter i ostvarila sigurnu pobjedu u susjedskom derbiju s Vinkovčanima. Strijelci za Bijelo-plave bili su Armando Šainović i Dražen Jaman. I u posljednjem kolu bili su oslabljeni za izostanak Ivana Barića koji je sezonu okončao kao drugi najbolji strijelac Hrvatske u ovom uzrastu s 13 postignutih pogodaka.

Oslabljeni sastav

Za razliku od pionira, porazom od Vinkovčana sezonu su zaključili kadeti koji su izgubili 4:2 i sezonu završili na drugom mjestu. Iako u oslabljenom sastavu, budući da su neki igrači priključeni juniorskoj momčadi, Bijelo-plavi su tek u završnici golovima Marka Trbojevića i Mateja Lugarića uspjeli ublažiti poraz. Marin Prekodravac drugi je najbolji strijelac prvenstva sa 17 pogodaka.

Pet kadeta među juniorima

Juniori Bijelo-plavih u pretposljednjem kolu remizirali su (3:3) s Dugopoljem u utakmici koju su počela i pet igrača kadetskog uzrasta. Filip Vrljić, Krešimir Vrbanac, Amar Zahirović, Filip Mažar i Marin Prekodravac igrali su u starijem uzrastu, a Prekodravac pokazao da i ovdje može biti itekako efikasan budući da je postigao dva pogotka, dok je jednog dodao Antonio Blažanović. Uoči posljednjeg kola, u kojem gostuju u Zaprešiću, juniori Osijeka nalaze se na devetom mjestu.