Do sada je Mario Jurčević upisao 44 službena nastupa za NK Osijek, upisavši 7 asistencija i 1 gol kojeg je zabio na Poljudu.

Prvi je dan mjeseca lipnja, nogometaši Osijeka su na odmoru između dvije sezone, mnogi trenutno daleko od Gradskog vrta i tako će biti sve do početka priprema. To naravno ne znači da preskačemo rubriku „Sretan rođendan“ u kojoj je ove srijede – Mario Jurčević. Rođen je, dakle, 1.6.1995. u Ljubljani gdje je i počeo igrati nogomet. Prvo je to bilo u Akademiji Bravo, zatim je prešao u Interblock, da bi talentom i onim što je pokazivao na terenu zaslužio poziv u Olimpiju. Tamo se probio do seniorske momčadi i ustalio na poziciji lijevog bočnog koju ima i u redovima osječkog prvoligaša.

Stigao odmah po Bjeličinom dolasku

Među Bijelo-plave je stigao u kasno ljeto 2020., na poziv Nenada Bjelice koji je nedugo prije preuzeo kormilo. Za nas je debitirao u domaćem ogledu s Rijekom (3:0), a od tada je za NK Osijek odigrao 44 službene utakmice, sedam puta asistirao i postigao jedan pogodak. Strijelac je bio protiv Hajduka, kada smo, prošle sezone, slavili na Poljudu (2:1). Povremeni je slovenski reprezentativac i sigurno bi više participirao i u nacionalnoj vrsti da su ga zaobišle ozljede. Ugovor s Osječanima ima do ljeta iduće godine, a ovom prigodom mu želimo sve najbolje i na zelenom terenu i izvan njega. Sretan 27. rođendan, Jura!