Mile Škorić (31) definitivno je postao igračka legenda Bijelo-plavih o čemu svjedoči i broj nastupa za NK Osijek.

Svoj 31. rođendan ove nedjelje slavi naš kapetan Mile Škorić. Klub u kojem je postao igračka legenda želi mu, dakako, sve najbolje u ovoj slavljeničkoj prigodi te još puno utakmica u bijelo-plavom dresu! Dosad ih je jedan od najvažnijih prvotimaca osječkog prvoligaša kroz duže vremensko razdoblje odigrao 322 i sasvim se približio klupskom rekorderu otkako je Hrvatska samostalna država, Bakiru Bešireviću (327 nastupa). Puno je Mile dao svojoj momčadi na terenu, sigurno će i još dosta toga jer nije u godinama kada bi razmišljao o povlačenju. Naprotiv, imajući u vidu njegovu volju i energiju, sportski način života i rejting kojega uživa u svlačionici i među trenerima, za očekivati je da će sigurno još duže vrijeme biti među osloncima Osječana u borbi za visoke ciljeve.

Debitirao kao 17-godišnjak

U seniorskom sastavu debitirao je 22. ožujka 2008. u Zadru, dobivši kao 17-godišnjak priliku s klupe u posljednjih stotinjak sekundi, kod tadašnjeg trenera Lončarevića. Imao je kraće epizode u Gorici i zagrebačkom HAŠK-u, da bi se u Gradski vrt vratio 2013. I brzo nametnuo kao igrač kojega se ne zaobilazi u izboru početne jedanaestorice. I danas je jedan od onih prvotimaca o čijem statusu se nikada ne raspravlja zbog čega je zaslužio i kapetansku vrpcu. Ljubimac je navijača, cijenjen među svojim kolegama, a igračke kvalitete je potvrđivao svakom novom sezonom. Uvijek je ostao vjeran Osijeku i nije mu prioritet bio odlazak u inozemstvo, često ističući kako ne bi imao ništa protiv svršetka karijere u bijelo-plavim redovima. To bi zasigurno željeli i svi oni koji našu momčad vjerno bodre s tribina jer Škorić je uvijek bio primjer kako se bori za klupske boje i grb NK Osijek.

Ponosan na nastupe među „Vatrenima“

Posebno poglavlje u karijeri ovog uzornog sportaša je igranje u najboljoj nacionalnoj vrsti, na što je posebno ponosan. Za A reprezentaciju Hrvatske prvi puta je zaigrao u Čačićevom izborničkom mandatu i to u Los Angelesu gdje je kombinirana selekcija, bez najvećih zvijezda, krajem svibnja 2017., odmjerila snage s Meksikom. Od tada je ukupno zabilježio sedam nastupa za „Vatrene“, uspješno čuvajući i takve suparničke napadače kao što je Ronaldo. I nikada ne bi zakazao, naprotiv, izbornik se uvijek na njega mogao osloniti jer Mile ostavlja srce na terenu, a i svojom kvalitetom pripada krugu onih koji s pravom računaju na mjesto među reprezentativcima. Sigurni smo da će, samo da ga posluži zdravlje i zaobiđu ozljede, naš kapetan svakom idućom utakmicom dokazivati da je među najistaknutijim akterima HNL-a, što mu priznaju i kolege iz drugih klubova, birajući ga u više navrata u idealnu jedanaestoricu na kraju sezone.