Petar Krpan bio je bitna karika u redovima Bijelo-plavih, a kao igrač Osijek je osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu 1998.

Prvog dana u mjesecu srpnju 1974. rođen je Petar Krpan, osječko dijete s Juga II koji nema tako puno nastupa za Bijelo-plave kao neke klupske legende, ali je svakako ostavio traga. Uostalom, kao igrač Osijeka izborio se i za status državnog reprezentativca, bio je dio brončane generacije „Vatrenih“ sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj. Svoj je potencijal nagovijestio u donjogradskoj Olimpiji iz koje je stigao u Gradski vrt, da bi se prvotimcima priključio tijekom 1993. godine. Uspio se nametnuti svojom brzinom i prodornošću, pa je protivničkim obranama stvarao dosta problema jer za njega nije bilo olako izgubljene lopte. Zbog toga su ga i navijači cijenili te je s njima uvijek imao dobar odnos, posebno jer su svi znali da je uvijek bio njihov „lega“ s gradskih ulica.

Kraći povratak u Gradski vrt

Bijelo-plavi dres nosio je do ljeta 1998. kada je transferiran u redove portugalskog velikana Sportinga. U istoj je državi nastupao i za Leiriju iz koje se samo nakratko vratio u NK Osijek, prije nego lije prihvatio ponudu tada šampionskog Zagreba. Igrao je i za Hajduk, kasnije i u momčadi Rijeke, a što se tiče inozemstva bio je i u dalekoj Kini, nastupajući za Jiangsu. Profesionalnu je karijeru zaključio u zaprešićkom Interu u ljeto 2007. Za Osijek je odigrao 127 utakmica i postigao 37 golova, tako da je po učinku među pet najboljih klupskih strijelaca od proglašenja hrvatske države. Okušao se i kao trener, vodeći i neke mlađe reprezentacije Hrvatske, no već je duže vrijeme glavni instruktor HNS-a. „Krpice“, želimo ti sretan 48. rođendan, rado se prisjećajući lijepih dana koje si proveo u svom Nogometnom klubu Osijek!