Na početku priprema, a u suradnji s Kinetic centrom, u tijeku su testiranja igrača koja će pokazati inicijalno stanje igrača i omogućiti pripremu indiviudalnog plana i programa rada za svakog pojedinca.

Nakon prve momčadi, s pripremama za novu sezonu počele su i sve kategorije Bijelo-plavih koje se natječu na razini HNL-a. Pioniri, kadeti i juniori u Prvoj HNL, a Osijek II u Drugoj nogometnoj ligi. Na početku priprema, a u suradnji s Kinetic centrom, u tijeku su testiranja igrača. Cilj je dobiti inicijalno stanje igrača pa s dijagnostikom pripremiti indiviudalni plan i program rada za svakog pojedinca. Na taj način moći će se poboljšati performanse svakog igrača kao pojedinca, a onda i cijele momčadi. 

Individualni pristup

U testiranja su uključeni svi treneri Škole nogometa NK Osijek, a sve pod nadzorom Nine Grebenar koja je zadužena za kondicijsku pripremu juniorske momčad i koordinatorica za sve kategorije u Školi nogometa.

Cilj je podići rad na još višu razinu, da omogućimo dečkima što zaslužuju, posvetimo se maksimalno njihovom rastu i razvoju kako bi jednog dana bili spremni priključiti se prvoj momčadi. Svaka dijagnostika koja je provedena dat će nam podatke za svakog igrača, a na temelju istih moći ćemo napraviti individualne programe. Podaci će biti vrijedni ne samo kondicijskim trenerima već i za glavnog trenera koji će moći vidjeti gdje mu je momčad tijekom pripremnog perioda i na čemu treba više raditi kako bi maksimalno spremna dočekala početak sezone, rekla je Nina Grebenar.