Nedjeljni dvoboj protiv Slaven Belupa je prilika za našu momčad da se opet vrati dobra atmosfera.

Lijepa je bila brojka navijača na utakmicama protiv Gorice, a posebno Kyzyljara u dosadašnjim ogledima ove sezone na našem stadionu. Pokazali su navijači privrženost Bijelo-plavima i vjerujemo da će i u nedjelju biti tako, na utakmici protiv Slaven Belupa. Ostavljamo iza sebe razočaranje iz dvoboja s Kyzyljarom, ma koliko god bilo veliko, jer nam dolaze nova iskušenja, ne manje bitna od prethodnih. I opet će se oni najvjerniji okupiti na tribinama, vjerujući da nakon potopa uvijek dolazi sunce. Uostalom, navijači neka kritiziraju, imaju na to pravo, posebno oni koji su godinama i desetljećima fanatično uz momčad, no svoj se klub bodri i kada se ne ispune očekivanja. Uostalom, to je i smisao navijačkog pokreta – biti i ostati podrška.

Nužna je i doza inata

S jednog smo kolosijeka iskliznuli, međutim, imamo još dva na kojima treba voziti što sigurnije prema nekim novim ciljevima. Prvenstvo je tek krenulo, pa niti jedan poraz u ovoj fazi na otvaranju sezone ne može biti ni po čemu dramatičan. Uostalom, sve se najlakše vraća u normalu s pobjedom, pa je već i to, samo po sebi, dovoljno da se svi stave u službu kolektiva i samo se njemu podrede. Neće ni Slaven Belupo doći u Gradski vrt spuštenog garda i bez svojih očekivanja, a na Osječanima je da pokažu kako se mogu i znaju izdignuti iznad svega onoga što nije bilo dobro u posljednja dva nastupa. Idemo po bodove, ne samo ovako deklarativno, već i s uvjerenjem da u našim igračima postoji i ona nužna doza inata kako bi pokazali sve ono što realno mogu i što znamo o njihovim mogućnostima.

Vratiti samopouzdanje i povjerenje

Nedjeljni bodovi i u tom smislu imaju specifičnu težinu. Vratiti samopouzdanje, naravno i navijačko povjerenje i ponovno uhvatiti određeni zalet za dalje. Bjelica će, dakako, procijeniti tko mu trenutno može najviše (pri)donijeti na terenu, budući da je s njima svakoga dana te ima najbolji uvid tko je u kakvoj formi i mentalnom stanju. Jasno je da ni ovaj puta neće biti Leovca, situacija s Topčagićem je bolja nego prije nekoliko dana, a poteškoće je nakon dvoboja s Kazahstancima osjetio Fiolić. Generalno govoreći, igrači se itekako žele iskupiti za posve neočekivano posrtanje i vratiti dobru atmosferu. O njima, ipak, najviše toga ovisi, pa moramo vjerovati da će nam prirediti ugodne trenutke tijekom nedjeljnog ogleda s Koprivničanima.