Juniorska momčad pod vodstvom novog trenera Ivana Lajtmana u nedjelju na Grafičaru (10 sati) protiv Dugopolja kreće u novu sezonu.

Juniori Bijelo-plavih završavaju pripremni period i u nedjelju protiv Dugopolja (igralište Grafičara, 10 sati) otvaraju sezonu u Prvoj NL kako se u novoj sezoni zove elitni razred za ovaj uzrast. Juniore Osijeka u novu sezonu uveo je i novi trener Ivan Lajtman, zajedno sa svojim stožerom kojeg čine pomoćni trener Ronald Grnja, trener vratara Zvjezdan Vibovec, kondicijska trenerica Nina Grebenar, analitičar Toni Jelić i fizioterapeutkinja Vanja Trbojević.

S obzirom na drugu momčad koja se natječe u Drugoj NL, juniorska momčad u prvenstvo ulazi pomlađena budući da će je činiti prošlosezonski kadeti.

Možemo biti jako zadovoljni dosadašnjim radom, dečkima, razinom na kojoj rade i kako prihvaćaju nove zahtjeve. Uveli smo neke nove stvari u trenažne procese, ali dečki ih brzo usvajaju, prihvaćaju stvari koje su postavljene pred njih. U pripremnom periodu smo odigrali sedam utakmica, odradili turnir u Slovačkoj gdje smo igrali protiv starijeg godišta što nas očekuje i u prvenstvu. U sezonu ulazimo s 2005. godištem, u prvenstvenim utakmicama ćemo se susretati s igračima koji su godinu ili dvije godine stariji što će biti zahtjevno, ali ne bojim se jer momčad ima kvalitetu što je pokazala kroz kadetski uzraste gdje su praktički do zadnjeg kola bili u borbi za naslov prvaka Hrvatske, rekao je Ivan Lajtman.

Realni ciljevi

Rezultat, dakako, nije u prvom planu, ali isti najčešće dođe kao posljedica kvalitetnog rada. Iz tog aspekta, Bijelo-plavi već utakmicom protiv Dugopolja žele pokazati kvalitetu koja ih onda može donijeti pred vrata prve momčadi.

Prije svega treba postaviti realne ciljeve, činjenica je da ćemo se susretati s momčadima koje su fizički jače budući da će biti starije od nas, ali unatoč tome sigurno imamo kvalitetu i da ćemo se uspjeti nositi sa svim tim izazovima. Pratio sam ovu generaciju kadeta i prošlosezonske juniore, neke nerealne ciljeve u ovom trenutku nećemo postavljati jer je primoran razvoj igrača, jači podražaj, a ako se rezultatski ukaže prilika u borbi za vrh tablice zašto je ne bismo iskoristili, istaknuo je Lajtman.

Visoka očekivanja

Optimističan uoči početka sezone, kako po pitanju igračkog razvoja tako i rezultata, je i kapetan juniorske momčadi Luka Barić koji je već osmu godinu među Bijelo-plavima.

Očekivanja su uvijek visoka, u svakoj utakmici idemo na tri boda, fokusirat ćemo se na svako kolo posebno pa ćemo vidjeti što će nam ovo prvenstvo donijeti. Najmlađi smo u ligi, najveći dio momčadi čine ulazni juniori, ali mislim da smo dobri, da ćemo fizički moći parirati momčadi i da s tog aspekta nećemo imati prevelikih problema. Novi trener je donio i mnoge novosti, drugačiji je rad, sustav, igre, ali zadovoljni smo svime što smo do sada napravili, a vjerujem da možemo puno toga postići, zaključio je Barić.