Trener pionirske momčadi i dalje je Matej Žitnjak, dok je kadete preuzeo Ante Bekavac.

Pioniri i kadeti Bijelo-plavih u srijedu 24. kolovoza utakmicama prvog kola Prve NL otvorit će natjecateljsku sezonu 2022/23. Generacije koje u Gradskom vrtu već tradicionalno odskaču kvalitetom zakoračit će u novo prvenstvo u kojem će igrački razvoj ponovo biti ispred rezultata, ali koji svakako neće ostati nevažan u kontekstu kvalitete igre predstavljene na travnjaku.

Nakon odlične prošle sezone sa zapaženim rezultatima u prvenstvu i Hrvatskom kupu, odnosno nove smjene generacija u ovim uzrastima, mladi nogometaši Osijeka tražit će novu potvrdu igračkog talenta. Pioniri s trenerom Matejem Žitnjakom, kojem će ovo biti već treća sezona na klupi ovog uzrasta s kojim redovito ostvaruje odlične rezultate i razvija igrače, dok će kadete u novu sezonu uvesti dosadašnji trener juniora Ante Bekavac koji je naslijedio Vedrana Nikšića promoviranog u pomoćnog trenera Osijeka II. I ovdje je riječ o darovitoj generaciji koja je prije dvije sezone osvojila dvostruku krunu u pionirskom uzrastu.

U prvom kolu pionire i kadete Osijeka očekuje gostovanje kod Gorice, dok ih prva domaća utakmica očekuje u subotu 27. kolovoza kada će u Gradskom vrtu gostovati njihovi vršnjaci iz Rudeša.