Igrači će nakon toga imati tri slobodna dana i onda od srijede počinjemo s napornim pripremama za idući izazov, rekao je Poms.

Rene Poms prometnuo se u čovjeka za prekidanje negativnih serija i rušenje tradicija. Nakon što je skinuo prokletstvo Rujevice gdje su Bijelo-plavi do prošlog kola čekali pobjedu od 2017. godine, sada je strateg Osijeka potpisao i trijumf u Velikoj Gorici gdje smo bez slavlja bili od 2018. godine.

Željeli smo pobijediti, doći ovdje po tri boda. Znali smo i da će biti luda utakmica zbog kiše i travnjaka, ali naša taktika je očito bila dobra i pobjeda od 1:0 se pokazala dovoljnom za osvojiti tri boda, rekao je Poms.

Stabilna obrana

Obrana Bijelo-plavih na čelu s kapetanom Mihaelom Žaperom te odličnim Ivicom Ivušićem sačuvala je mrežu netaknutom već drugu utakmicu zaredom.

Naš plan je bio imati stabilnost u zadnjoj liniji i ne dozvoliti puno prilika suparniku. Znali smo da ako će biti tako s druge strane će se otvoriti situacija za postići pogodak. Gržan? Odigrao je jako dobru utakmicu u Rijeci, sada i protiv Gorice tako da je svoj posao odradio sjajno.

Odmor pa novi izazovi

Poms je u tri utakmice na klupi Osijeka osvojio sedam bodova, sada slijedi reprezentativna stanka pa, svi se nadaju, novi lov na dobre rezultate.

Sada je vrijeme za proslaviti pobjedu, igrači će nakon toga imati tri slobodna dana i onda od srijede počinjemo s napornim pripremama za idući izazov, zaključio je Rene Poms.