Veznjak Bijelo-plavih rođen je 19. rujna u Salamanci, a za NK Osijek do sada je upisao šest nastupa.

Diego Hernández Barriuso ili skraćeno Diego Barri, naš vrijedni veznjak, u ponedjeljak 19. rujna slavi svoj 27. rođendan. Rođen je u španjolskoj Salamanci, odakle je i Vicente del Bosque, jedan od najboljih nogometnih trenera svih vremena, a nakon prvih nogometnih koraka u klubu iz rodnog grada karijeru je počeo graditi kroz klubove iz nižih liga napredujući sve do elitne La Lige.

Proboj do La Lige

Nakon što je igrao za Alcalu, Los Yebenes i Mostoles, probio se do Getafea pa kroz igre za drugu momčad zaslužio i mjesto među prvotimcima pa je tako upisao i dva nastupa protiv Eibara i Las Palmasa. Karijera ga je kasnije odvela u Badajoz i Celtu prije dolaska u Gradski vrt gdje je sve osvojio svojom srdačnošću. Brzo se iskazao radnim navikama i pristupom treninzima i utakmicama, ali još više načinom na koji se prilagodio na život u gradu i regiji. Brzo je savladao osnove hrvatskog jezika, u slobodnim trenucima obilazi Slavoniju i Baranju želeći upoznati regiju…

Šest nastupa

Za Bijelo-plave je do sada upisao šest nastupa, dva prošle sezone protiv Lokomotive i Gorice te četiri u aktualnom prvenstvu nastupivši protiv Lokomotive, Šibenika, Rijeke i Gorice. Uz želju da ga prate zdravlje, sreća i puno nogometnog uspjeha, ovom prilikom želimo mu sretan rođendan i sve najbolje!