Odradili smo ozbiljno posao, pobijedili 2:0 i na kraju možemo biti zadovoljni ostvarenim, rekao je trener Bijelo-plavih.

Nogometaši Osijeka ostvarili su sigurnu pobjedu na gostovanju kod Papuka u Orahovici i izborili plasman u osminu finala SuperSport Hrvatskog kupa. Trener Rene Poms na kraju utakmice podvukao je kako je cilj plasmana u iduću rundu, bez previše stresa, ostvaren.

Bila je teška utakmica za nas zbog stanja travnjaka i motiviranog suparnika, to smo upozoravali i to se ostvarilo. Ali odradili smo ozbiljno posao, pobijedili 2:0 i na kraju možemo biti zadovoljni ostvarenim, rekao je Poms.

Travnjak otežavao igru

Izostala je uvjerljiva pobjeda, kakve se obično očekuju u ovakvoj fazi kup natjecanja, ali ostvaren je prolaz.

Željeli smo postići što je više golova moguće, u prvom poluvremenu smo imali nekoliko obećavajućih situacija u kaznenom prostoru domaćina, ali uvijek je nešto nedostajalo. Momčad je pokušavala, igrači su se trudili, ali po ovakvom travnjaku nije moguće igrati nogomet kakvog želimo. Ipak, plasirali smo se u idući krug i time smo zadovoljni.

Fokus na Varaždin

Nakon kup ispita u Orahovici, Bijelo-plavi se od srijede ujutro okreću novom izazovu koji nosi prvenstvene bodove a to je gostovanje kod odličnog Varaždina.

Regeneracija pa sva tenzija prema utakmici s Varaždinom. Oni su jako dobra momčad, kompaktna, igraju jako dobar nogomet i morat ćemo biti na vrhunskoj razini kako bismo i tamo bili uspješni, zaključio je Rene Poms.