Momčad je u dobroj formi, atmosfera je odlična i dočekujemo utakmicu s jasnim ciljem da osvojimo tri boda, kaže Rene Poms.

Nogometaši Osijeka u subotu 22. listopada od 17.10 sati u 14. kolu SuperSport HNL-a gostuju kod Varaždina u utakmici koju dočekuju s nizom od šest uzastopnih pobjeda i osam utakmica bez poraza. Bijelo-plavi su na sjajan prvenstveni niz nadodali i prolaz u 1/8 finala SuperSport Hrvatskog kupa, a sada je želja u novoj utrci za bodove ostvariti pobjedu. Trener Rene Poms nije upao u euforiju zbog serije dobrih rezultata.

Imali smo dobar tjedan, s kup utakmicom koja je bila zahtjevna zbog travnjaka koji nije bio u dobrom stanju. Vidjeli smo da je puno momčadi iz HNL-a imalo probleme u kupu, ali mi smo dobro kontrolirali utakmicu iako rezultat nije bio kakav smo očekivali. Odradili smo ozbiljan posao, dobro odradili kvalitetnu regeneraciju i potpuno sam siguran da smo spremni za utakmicu u Varaždinu. Momčad je u dobroj formi, atmosfera je odlična i dočekujemo utakmicu s jasnim ciljem da osvojimo tri boda, rekao je Poms.

Više opcija

Stratega Bijelo-plavih očekuju slatke brige u izboru igrača, pogotovo u napadu gdje su u odličnoj formi Mierez i Beljo.

Kao trener mogu biti sretan što imam takve igrače u dobroj formi i dobroj kondiciji. Jedan drugog guraju jer rade stvarno dobro, moj plan je staviti ih sve u momčad, ali isto tako moram razmišljati i o suparniku, nekada je bolje i kada netko od njih uđe u igru tijekom utakmice. Opasniji smo kada imamo više opcija i to je ono što želimo. Možemo igrati s 11 igrača, ali odlična je stvar kada kao trener imaš 16, 17 ili 18 igrača od kojih možeš svakog odabrati. Rekao sam igračima da ih sve želim na vrhunskoj razini, a mali detalji će odlučiti zašto ću odabrati ovog ili onog igrača za početnu postavu.

Velika borba

O Varaždinu trener Osijeka ima riječi hvale.

Analizirali smo ih, za mene je Varaždin opasan suparnik. Momčadi koje uđu iz Druge lige u toj prvoj godini uvijek se posebno bore, imaju velike ambicije, motivaciju… Njima je svaka utakmica ključna, a mi smo spremni za takav pristup suparnika. Čeka nas velika borba, ali idemo u Varaždin s jasnom ambicijom da osvojimo tri boda.

Nema opuštanja

Iz kuta svlačionice utakmicu je najavio Vedran Jugović.

U pozitivnom smo nizu što atmosferu čini puno boljom. Uspješno smo prošli u kupu, a sada nas očekuje teška utakmica za koju smo spremni. Stanje u momčadi je odlično, a drugačije ne može ni biti nakon ovakvih rezultata. Nema opuštanja, pokazali smo to i u kupu. Što se mene osobno tiče dobro se osjećam fizički, spreman sam za novih 90 minuta. Bitno mi je da sam zdrav, da nemam problema s ozljedama, da sam u dobrom ritmu utakmica i onda neće biti problema, rekao je Jugović.

Čestitke suigračima

Jugović je posebno podvukao da se pazi kako se momčad ne bi uspavala na vedrom valu dobrih rezultata.

Uz stručno stožer, mi stariji i iskusniji igrači moramo voditi računa o tome da ne bude opuštanja. Moram čestitati svim suigračima jer i dečki koji možda trenutno nisu u prvom planu jako dobro treniraju i pokazuju da se na njih može računati kada dobiju priliku.

Pokazali kvalitetu

Poput trenera, puno pohvala za Varaždin ima i Jugović koji naglašava da je idući suparnik Bijelo-plavih mogao rezultatski proći puno bolje u ogledima s Dinamom i Hajdukom.

Mogli su rezultatski puno bolje proći u te dvije utakmice i sigurno da su željni pozitivnog rezultata, pogotovo protiv Osijeka koji pokazuje da je svima svojevrsni plijen. Čeka nas teška i zahtjevna utakmica, pokazali su kvalitetu, da imaju odlične pojedince, da se ne boje igrati nogomet protiv najboljih momčadi. Neće biti lako, ali nije ni prvi ni zadnji put da je tako, zaključio je Jugović.