U 15. kolu SuperSport HNL-a Bijelo-plavi će u subotu 29. listopada od 17.30 sati biti domaćini Dinamu.

Nogometaši Osijeka u subotu 29. listopada od 17.30 sati u 15. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige bit će domaćini Dinamu protiv kojeg će tražiti povratak na pobjednički kolosijek nakon poraza u Varaždinu koju je prekinuo uspješan rezultatski niz. Epitet derbija, navijačka očekivanja i ogromna želja za bodovima koji će Bijelo-plave ostaviti u utrci za vrhom prvenstvene ljestvice bit će veliki motiv svima u osječkom taboru.

Vratiti se pobjedama

U Varaždinu je stao niz od osam utakmica bez poraza i šest uzastopnih pobjeda, kola su krenula nizbrdo u završnici prvog poluvremena kada je domaćin s tri brza pogotka usmjerio utakmicu na način na koji je to želio. Jedan poraz ne treba shvatiti dramatično, nakon uspješnog rezultatskog niza utakmica kakva je bila u Varaždinu apsolutno se može dogoditi, ali već protiv Dinama treba pokazati da je to bio samo loš dan. Upravo ta serija rezultata najbolji je poziv navijačima da u subotu budu na tribinama Gradskog vrta i još jednom budu podrška Žaperu, Jugoviću, Ivušiću i društvu u lovu na nove bodove.

Revija bivših

Dodatnu draž utakmici svakako će dati i činjenica da u obje momčadi ima igrača i trenera koji su bili u suparničkom dresu, Ante Čačić vodio je Bijelo-plave, Rene Poms bio pomoćni trener Modrih, tu je i čitavi niz bivših igrača koji su nosili oba dresa (Perić, Šutalo, Mišić, Bočkaj, Leovac, Fiolić…). Ipak, bolju najavu od činjenice da igraju dvije momčadi koje su se posljednje dvije sezone utrkivale za titulu ne treba davati, baš kao što će i motiv u bijelo-plavom taboru biti velik.

Mance odlučio

Što za iskupiti se za poraz u Maksimiru (5:2) u prvom prvenstvenom krugu, što zbog činjenice da se navijačima želi priuštiti još jednu veliko slavlje poput onoga kada je u veljači, na 75. godišnjicu osnutka NK Osijek, Antonio Mance pogodio pobjedu. Mance će biti u konkurenciji i za ovu utakmicu, ali van stroja su još uvijek Mile Škorić, Kristijan Lovrić i Ivan Cvijanović, a na žalost zbog ozljede su im se pridružili Petar Brlek i Laszlo Kleinheisler, te Adrian Leon Barišić koji ima tri žuta kartona. I to će biti jedan od izazova za Bijelo-plave, ali uz navijačku podršku s tribina razloga vjere u pozitivan rezultat nikako ne nedostaje.