Unatrag tri i pol godine, Osijek je u posljednjih sedam ogleda s Dinamo u Gradskom vrtu četiri puta slavio, dvaput remizirao i jednom izgubio.

Prvi puta smo domaćini Dinamu ove sezone i nadamo se kako ćemo rezultatski biti na tragu onoga što smo uspijevali ostvariti u posljednje tri i pol godine u ogledima s višestrukim prvakom u Gradskom vrtu. Pišemo to u kontekstu sedam prethodnih utakmica ove dvije momčadi na našem stadionu u kojima je Osijek imao više uspjeha u odnosu na protivnika. Povratkom u 2019. prisjećamo se pobjede od 2:1 do koje su Bijelo-plavi, 27. travnja, stigli golovima Talysa i Mirka Marića. Bilo je to u trenerskom mandatu Dine Skendera koji je na klupi dočekao Modre i 9. kolovoza iste godine. Tada je prvenstveni dvoboj završio bez golova, dakako i pobjednika.

Poms očekuje svoj prvi domaći derbi

Potom je kormilo osječkog sastava preuzeo Ivica Kulešević , a Osječani su bili uspješniji od Dinama 16. veljače 2020. kada smo slavili s 1:0 pogotkom Marića. Posljednja četiri domaćinstva aktualnom lideru na ljestvici trenerski „potpisuje“ Nenad Bjelica. Rado se u nekim svojim nogometnim uspomenama vratimo u 21. studenoga 2020. jer smo toga datuma pobijedili u derbiju s 2:0, a gostujuću mrežu zatresli su Marin Pilj i Mihael Žaper. Iste sezone, ali 21. travnja, rezultat je bio neriješen 1:1 uz gol Ante Ercega. Dvoboj je odigran lani, 29. kolovoza i završio je, doduše, pobjedom Zagrepčana od 2:0, no već je idući puta ponovno slavio Osijek i to s 1:0, a strijelac je bio Antonio Mance. To je ujedno bilo i naše posljednje domaćinstvo Dinamu i datira od 27. veljače ove godine. Rene Poms još nije samostalno vodio osječku momčad protiv svog bivšeg kluba i sigurno i on nestrpljivo iščekuje svoju premijeru kada su domaći derbiji u pitanju.