Reprezentacija do 17 godina, dio koje su i kadeti Osijeka Jan Hlapčić i Filip Živković, izborila je plasman u Elitno kolo kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2023.

Hrvatska reprezentacija do 17 godina, koju vodi izbornik Robert Jarni, ostvarila je plasman u Elitno kolo kvalifikacija za Europsko prvenstvo kojem će od 12. svibnja do 4. lipnja 2023. godine domaćin biti Mađarska.

U kvalifikacijskoj skupini kojoj je domaćin bio Poreč mini Vatreni su osvojili drugo mjesto, a značajan doprinos ovom uspjehu dali su i kadeti Bijelo-plavih Jan Hlapčić i Filip Živković. Hrvatska je u prvom kolu poražena od Walesa (0:2), u drugom je pogotkom Živkovića u 90. minuti pobijedila Albaniju rezultatom 1:0 i zadržala živom nadu u prolaz, pa u posljednjem kolu remizirala (2:2) sa Švedskom protiv koje je Živković upisao asistenciju za vodeći pogodak, dok je Hlapčić u sve tri utakmice odigrao po 90 minuta. Ključnom se pokazala pobjeda protiv Albanije budući da su mini Vatreni izravan plasman u Elitno kolo ostvarili zahvaljujući boljem međusobnom omjeru kojeg je svojim pogotkom osigurao Živković.

Ždrijeb skupina Elitnog kola bit će održan na proljeće, a uz pobjednike osam skupina plasman na kontinentalnu smotru izborit će i sedam najboljih drugoplasiranih reprezentacija.