Znamo i da će biti puno navijača koji će nas doći podržati pa im želimo uzvratiti kvalitetnom partijom i dobrim rezultatom, rekao je Poms.

Nogometaši Osijeka u subotu 29. listopada od 17.30 sati u 15. kolu SuperSport HNL-a dočekuju GNK Dinamo u utakmici u kojoj je cilj, želja i motiv ostvariti pozitivan rezultat u završnici jesenske polusezone. Sjajan rezultatski niz Bijelo-plavih nakratko je zaustavljen u Varaždinu, ali Rene Poms sa stožerom i igračima želi značajnu pobjedu koja bi momčad vratila na pobjedničke staze.

Sve je u redu s momčadi, analizirali smo utakmicu u Varaždinu. Laszlo je imao problema na početku tjedna, ali sada izgleda bolje. Pričekat ćemo još zadnji trening pa ćemo vidjeti je li spreman igrati ili ne, rekao je Poms na svima zanimljivu temu vezanu uz nastup ponajboljeg igrača Bijelo-plavih.

Imamo svoj stil

Jedno od novinarskih pitanja s kojima je suočen bilo je i ono vezano uz recept s kojim će se suprotstaviti Modrima.

Nadam se da imamo pravi recept za Dinamo. Mislim da smo u zadnjim utakmicama pokazali da smo uvijek dobro pripremljeni za utakmice i to želimo ponoviti protiv Dinama. Imamo kvalitetnog suparnika, ali napravit ćemo najbolje što možemo da odigramo dobru utakmicu. Znamo i da će biti puno navijača koji će nas doći podržati pa im želimo uzvratiti kvalitetnom partijom i dobrim rezultatom. Imamo svoj stil igre i nećemo ga mijenjati, ali uvijek postoje određeni detalji kod suparnika kojima moraš malo prilagoditi momčad. Ali naš način igre se neće puno mijenjati, mislim da smo već pokazali koji nam je cilj, kako želimo igrati i želja nam je to pokazati i u idućoj utakmici.

Neće biti lakše

Strateg Bijelo-plavih ne smatra da će olakšavajući faktor za njegovu momčad biti činjenica da Dinamo u Gradskom vrtu gostuje između dvije velike europske utakmice.

Ne mislim da puno olakšava, baš naprotiv. Oni su profesionalci, utakmicu protiv Milana su ostavili iza sebe, a nakon što nisu ostvarili pozitivan rezultat sigurno dolaze u Osijek s namjerom da pobjede. Isto tako uoči utakmice s Chelseajem cilj će im biti pobijediti, ali mi smo spremni na to, znamo da su kvalitetni, koje su im jake strane, kada im je dobar dan jako je teško igrati protiv njih, ali imamo svoje kvalitete, svoj plan za ovu utakmicu i želimo im se suprotstaviti u otvorenoj borbi.

Svi želimo početi

Uz trenera utakmicu je iz kuta svlačionice najavio Ramon Mierez.

Svaka utakmica je motivacija nama igračima, pogotovo kada je riječ o derbiju. Mislim da smo spremni odigrati kvalitetnu utakmicu, ispoštovati do kraja zadatke koje trener stavi pred nas i ostvariti kvalitetan rezultat za navijače koji će nas doći podržati, rekao je Mierez koji figurira kao jedna od napadački opcija trenera Pomsa.

Kao igrač kroz tjedan radiš naporno da bi u idućoj utakmici počeo u prvoj postavi jer uvijek želiš pokazati najbolje od sebe, ali odluka je na treneru, a na svima nama je da to poštujemo. Odgovara mi ovakav način igre, naučen sam igrati visoki pritisak, kroz napadačku igru prijetiti suparničkom golu. Vratilo mi se samopouzdanje koje je bilo malo poljuljano, ali osjećam se dobro i mislim da sam spreman igrati kvalitetno, zaključio je Mierez.