Svi smo vjerovali u pobjedu i kolektivno odigrali jako dobru utakmicu, kaže Mihael Žaper.

Asistencija Mihaela Žapera i sjajna realizacija Ramona Miereza, uz požrtvovnu utakmicu cijele momčadi koja je odigrala na visokoj razini i ispoštovala sve zadaće trenera Renea Pomsa, bila je ključna za pobjedu Bijelo-plavih u srazu s Dinamom. Kada je sve slutilo na remi, kada se od magle nije vidio prst pred nosom, baš iz te magle ukazala se Žaperova lopta za Miereza i trenutak koji je raspametio Gradski vrt.

Mislim da smo stvarno odigrali jako dobru utakmicu, cijeli tjedan smo se pripremali za ovo i onako, iskreno, znao sam da ćemo dobro odigrati nakon onoga što nam se dogodilo u Varaždinu. Jako sam sretan zbog ove pobjede i što smo pred ovom publikom pružili odličnu partiju, rekao je kapetan Žaper.

U slavlju nakon utakmice kapetan je posebno apostrofirao jednu stvar - kolektiv.

Svi smo vjerovali u pobjedu, kolektivno odigrali jako dobru utakmicu. Na kraju je najvažnije da su tri boda tu.

Ramon vreba

Iako mnogi to odmah nisu vidjeli, asistenciju za Mierezov pogodak upisao je Mihael Žaper.

Ramon uvijek vreba te situacije, šef traži takve reakcije jer to radimo na treningu. Vidio sam ga krajičkom oka, dao loptu a on je to zabio i nitko sretniji od mene za ovu asistenciju.

Na Poljudu neće biti lako

Bijelo-plavi će proslaviti trijumf protiv Dinama, pa od ponedjeljka krenuti u pripreme za utakmicu protiv Hajduka na Poljudu.

Nije nimalo lagano ići na Poljud, znamo svi da moramo dati sve od sebe jer želimo nastaviti ovu seriju uspješnih rezultata. Dobro ćemo se pripremiti i odmoriti, a onda ići po tri boda, zaključio je Žaper.