U 16. kolu SuperSport HNL-a Bijelo-plavi će u subotu 5. studenog od 17.30 sati gostovati kod Hajduka.

Nogometaši Osijeka u subotu 5. studenog od 17.30 sati gostuju kod Hajduka u 16. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige u drugom uzastopnom derbiju u kojem će tražiti još jedan dobar rezultat kojim bi se dodatno primaknuli samom vrhu prvoligaške ljestvice. Impuls samopouzdanja Bijelo-plavima, nakon što su prvi porazili Dinamo u ovosezonskom izdanju HNL-a, sigurno će biti važan faktor u pripremi za utakmicu s rivalom iz Splita.

Uspon na ljestvici

Igrači Renea Pomsa pobjedom, a još više prikazanim gardom i igrom protiv Dinama, pokazali su da je visoki poraz u Varaždinu bio samo loš trenutak, a ekspresni povratak pobjedama najbolja je potvrda kvalitetnih rezultata zahvaljujući kojima se dogodio i uspon Bijelo-plavih na prvenstvenoj ljestvici. Navijačka podrška koju su Mihael Žaper, Vedran Jugović, Ivica Ivušić i društvo imali unatoč gustoj magli najbolja je nagrada za ostvarene rezultate i nove, posebno slatke, bodove na oproštaju od Gradskog vrta za jesenski dio sezone.

Lijepi golovi i sjajne obrane

Sudar s Hajdukom posljednjih je godina dodatno dobio na značaju, obje momčadi pretendenti su na visoke pozicije u prvenstvu, a sudar kvalitete na travnjaku najbolje jamstvo kvalitetnih i zanimljivih utakmica koje nerijetko obilježe efektni golovi, sjajne obrane vratara ili lijepi potezi pojedinaca. Epitet derbija svakako pojačavaju i poneki bivši igrači u suparničkom taboru poput Josipa Vukovića s jedne te Darka Nejašmića i Mije Caktaša s druge strane.

Cheberko “out”

Upravo takav bio je i posljednji ogled ove dvije momčadi u Gradskom vrtu, golovi koje su postigli Marin Leovac i Dion Drena Beljo usmjerili su utakmicu u korist Bijelo-plavih, ali na kraju je ipak Ivica Ivušić spašavao puni plijen. Za bodove s Poljuda još će jednom trebati savršena utakmica u svim fazama igre i maksimalni pristup u borbi za svaku loptu, a upravo za to ćemo se ovog tjedna i pripremati. Dobra je vijest što je Adrian Leon Barišić odradio žute kartone i vraća se u kadar, a loša što se popisu ozlijeđenih pridružio Yevgen Cheberko koji je stradao u jednom duelu protiv Dinama i završio na šivanju zbog ozbiljne posjekotine na gležnju i jakog krvarenja pa je prilično izvjesno da će propustiti utakmice protiv Hajduka i Varaždina… Uz njega u procesu rehabilitacije, samim time i van stroja, i dalje su Kristijan Lovrić, Mile Škorić i Ivan Cvijanović.