Osijek igra dobro i osvaja bodove, a i statistika u posljednjih deset gostovanja na Poljudu učvršćuje nam vjeru u uspjeh.

Najljepše je čekati neki derbi kada si i u prethodnom kolu igrao sličnu utakmicu, s istim predznakom, a uspio si pobijediti. I to još vodećeg na ljestvici i prvaka, što uvijek nosi posebnu težinu, ne samo u natjecateljskom smislu. Dinamo je baš kod nas doživio svoj prvi poraz u ovom prvenstvu, a Osijek je dokazao da je prethodno posrtanje u Varaždinu ipak bio tek slabiji dan, nikako ne i silazna pitanja u bilo kojem pogledu. Stoga u jako dobrom raspoloženju iščekujemo podjednako tešku zadaću koja nas očekuje predstojećeg vikenda, ovaj puta na gostovanju u Splitu.

Nastaviti s uspješnim splitskim gostovanjima

Hajduk je stepenicu više u trenutnom poretku i dakako da je želja svih u redovima Bijelo-plavih da se te pozicije što prije zamijene, pa da gledamo prema samome vrhu te pokušamo i njega napasti. No, prije svega iščekujemo subotnji dvoboj na Poljudu kao novu priliku za još jedan kvalitetan nastup, dakako uz veliku želju da na kraju budemo sretniji i zadovoljniji u odnosu na domaćina. Optimizam je utemeljen na svemu onome što je osječka momčad pokazala tijekom rujna i listopada, što se osjetilo i na bodovnom saldu. Osim toga, rado pogledamo i statistiku međusobnih dvoboja s Hajdukom na njegovom terenu u razdoblju od studenoga 2017. do sada. Od tada smo deset puta gostovali u Splitu i ostvarili četiri pobjede uz pet remija i samo jedan poraz. Dakako da nam i to dodatno osnažuje vjeru u još jednu uspješnu prezentaciju.

Osjećaju se dobre vibracije

Znamo da će i tribine biti fino popunjene, što ne veseli samo hajdukovce. Naime, svima je uvijek draž zaigrati pred što više navijača, bez obzira što su oni, u ovom slučaju, značajna potpora domaćinu. Zadnji puta je, kada smo igrali tamo, bilo 30.524 gledatelja i Osijek je ostao neporažen, a uz neiskorišteni jedanaesterac je bio i bliže pobjedi. Dakle, Znamo kako se postaviti i u takvim okolnostima. U prvom dijelu sezone dvoboj istih protivnika u Gradskom vrtu završio je pobjedom Osječana (2:1) i tada je svakome pripalo po jedno poluvrijeme. Vidjet ćemo kako će biti u subotu, a uoči puta u Dalmaciju samo pozitivne vibracije osjećaju se među Pomsovim izabranicima. Dečki su uvjereni da su u stanju odigrati još jednu dobru utakmicu, motiva je ionako napretek za svakoga od njih, pa nam ostaje samo nestrpljivo čekati da ciparski sudac, koji će voditi ovaj dvoboj, da znak za početak.