Svojim potezima i stilom igre kao i ponašanjem na terenu i izvan njega Almir Turković brzo je osvojio simpatije navijača.

Nije nužno odigrati 300 ili više utakmica u jednom klubu da bi se zaslužio status legende. Navijači i u puno kraćem vremenskom razdoblju prepoznaju one koji svojim potezima, stilom igre, dakako i odnosom prema njima brzo osvajaju simpatije. Jedan od takvih svakako je Almir Turković, rođen 3. studenoga 1970. godine u Sarajevu, pa mu i na ovaj način čestitamo 52. rođendan! Napadač plemenita kova, pravi majstor s loptom u nogama, plijenio je pozornost načinom na koji se oslobađao svojih čuvara pred suparničkim vratima jer se pritom sve činilo tako jednostavnim, od driblinga na malom prostoru do egzekucije u šesnaestercu.

Bio je drugačiji tip napadača

U Gradski vrt je stigao u ljeto 1999. iz tadašnjeg Zadarkomerca u kojem je pokazao da je drugačija „špica“ u odnosu na mnoge zapažene protagoniste HNL-a. I u Osijeku je opravdao očekivanja i sjajno se uklopio u momčad koja se borila za prvaka Hrvatske te za europsko proljeće u Kupu UEFA. Za Bijelo-plave je skupio 104 nastupa, 80 u prvenstvu Hrvatske te po 12 u domaćem Kupu i europskim utakmicama. Strijelac je ukupno bio 29 puta, a često je suigračima asistirao za golove, kada je i sam mogao zabiti. Proveo je kod nas četiri sezone, tri u prvom navratu i onu posljednju nakon povratka iz Hajduka 2005. godine. Za svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu nastupio je 11 puta, a što se klubova tiče, osim spomenutih još je profesionalno igrao u matičnom Sarajevu, austrijskom Steyru, meksičkom Tigresu, japanskoj Cerezo Osaki, da bi se na kraju umirovio na Koševu. Turetu ili našem Jari, želimo sve najbolje i da se što češće i dalje viđamo u gradu na Dravi.