Prošlog vikenda započela I. HNL za Pionire, Kadete i Juniore.

Juniori su imali priliku otvoriti novu sezonu I.HNL, a dočekali su goste iz Pule, NK Istra. Juniorska I.HNL nakon godine dana pauze vratila se nazad u sustav natjecanja, a bijelo-plavi su u novoj premijeri bili bolji od Istre. Stvorili su domaćini dosta prilika za zgoditak, šest od njih je bilo opasnijih, a konačni rezultat, ujedno i jedini pogodak na utakmici, postavio je Tomislav Štrkalj na asistenciju Mihaela Klepača. Gosti do kraja nisu bili posebno opasni za gol domaćina i rezultat je ostao 1:0 za Osijek. Dobar početak sezone za bijelo-plave u jakom juniorskom prvenstvu. Juniori će svoju sljedeću utakmicu odigrati u subotu (12.9.) protiv Slaven Belupa

U nedjelju su od 11 sati svoju utakmicu odigrali i Pioniri protiv vršnjaka iz Rijeke. Pravi derbi I.HNL pionira. Utakmica bogata prilikama i dobrim nogometom, što se nekako i očekuje od ove dvije ekipe, završila je uz napetu završnicu, rezultatom 2:2. Pioniri su bili nešto bolji i to kapitalizirali s dva pogotka i tada se činilo uvjerljivim vodstvom 2:0. Nakon neiskorištene prilike za trećim pogotkom i mirnom završnicom, Rijeka prvo smanjuje vodstvo, a potom i dolazi do izjednačenja. Na samom kraju utakmice bijelo-plavi su pogodili i okvir gola, no rezultat se nije mijenjao. Strijelci za Osijek bili su Mihael Kuprešak te Ivan Mikšić, dok su za goste zabili Borna Bilobrk i Mateo Babić. Pioniri će u nedjelju (13.9.) odigrati utakmicu protiv Cibalije.

Kadeti su odmah nakon Pionira izašli na teren s istoimenim protivnikom, a utakmica koju smo pratili veoma je sličila onoj prethodnoj između Pionira i Rijeke, samo u obrnutim ulogama. Susret nije mogao početi bolje za goste iz Rijeke, naime već na samom otvaranju utakmice gosti su poveli 0:1, lijepim pogotkom Franka Kovačevića. Pokušavali su domaćini, ali nije išlo. Kada su gosti poveli i 0:2 u 57. minuti, malo je tko davao šanse bijelo-plavima u preokret. On se nije ni dogodio, no uporni domaćini uspjeli su na samom kraju susreta izjednačiti. Dva kornera bila su kobna za goste koji su od sigurne pobjede i slavlja otišli ne baš najboljeg raspoloženja u Rijeku. Važne golove za bijelo-plave postigao je Luka Mikulica u 76. i 78. minuti. Kadeti će kao i Pioniri u nedjelju (13.9.) odigrati prvenstvenu utakmicu protiv Cibalije.

NAPOMENA: U 1. kolu Kadeti su izgubili od Hajduka 3:0, i od Sesveta 1:0 u drugom kolu. Pioniri su u 1. kolu također izgubili od Hajduka 4:0, dok su u 2. kolu slavili protiv Sesveta 0:2. Strijelci za Pionire bili su Mihael Kuprešak i Dario Pudić.

U nastavku teksta možete pročitati sažeto o utakmicama.

Subota 5.9.
Juniori vs Istra 1:0
(Štrkalj)

Nedjelja 6.9.
Kadeti vs Rijeka 2:2
( Mikulica 2)

Pioniri vs Rijeka 2:2
(Kuprešak, Mikšić)

 

 

Škola nogometa - u premijernom nastupu u 1. HNL Juniori su pobijedili Istru 1:0 (Štrkalj 29').

Posted by Nogometni klub Osijek on 5. rujan 2015