Itekako nam je bila značajna utakmica u Varaždinu i zbog onoga što priželjkujemo i u nastavku sezone.

Koliko god to zvučalo pretenciozno, pa nerijetko i nepravedno, nekada doslovno jedna utakmica umnogome može odrediti ili je možda bolje reći definirati cijelu polusezonu. Za Osijek je taj dvoboj bio ovaj jučerašnji u Varaždinu jer, budimo iskreni, ispadanje već u osmini finala nacionalnog Kupa svakako bi bio udarac klupskim ambicijama i uvjetovao bi navijačka razočarenja. Pritom bi se malo tko osvrnuo na to da se igralo s respektabilnim protivnikom, zasigurno najtežim u ovoj fazi natjecanja u kontekstu ždrijeba koji nas je dopao i to još na njegovom terenu. Nije baš mudro u sportu postavljati nekakve imperative, ali naša ga je momčad naprosto preuzela ove srijede, bez obzira gdje se i protiv koga igralo.

Dečki su odlično reagirali

Stoga smo i sretni i zadovoljni kako su dečki reagirali i postavili na terenu. Jednostavno su domaćinu dali do znanja da ih samo pobjeda zanima u ovom dvoboju. To je bilo iznimno važno jer ritam cijele utakmice često zna biti uvjetovan kvalitetnim otvaranjem. Osijek je krenuo u svom napadačkom stilu, rano je poveo golom vještog egzekutora Caktaša za koji je svakako zaslužan i asistent Bartolec. Pomsovi su izabranici dominirali, a takav smo odnos snaga u njihovu korist gledali i u drugom poluvremenu. Posljedično je došao i drugi pogodak ponovno odličnog Kleinheislera koji je od početka sezone na vrlo visokoj, reprezentativnoj razini. Potom je mogao pasti i još poneki gol za potvrdu sigurne pobjede, da bi tek isključenje pomalo neopreznog Cheberka domaćinu omogućilo da postane nešto opasniji.

Protivnika ćemo doznati 16. studenoga

I da podvučemo crtu, Osječani su opravdali očekivanja i ostat će i na proljeće na oba domaća kolosijeka. Tko će nam u Kupu biti sljedeći protivnik, saznati ćemo u srijedu, 16. studenoga, kada će biti izvlačenje parova, budući da više ždrijeb nije dirigiran kao u proteklim rundama. Igrat će se kao i do sada jedna utakmica, a rasporedom je predviđeno da to bude 1. ožujka iduće godine. Bitno da će među kuglicama u bubnju biti i naša jer dakako da i mi želimo otići najdalje što možemo u krugu klubova koji su izborili plasman među osam najboljih. Među njima neće biti trojca iz najvišeg razreda hrvatskog nogometa, budući da su eliminirani Istra 1961, Rijeka i Gorica, što samo svjedoči o nepredvidivosti, a time i draži ovoga natjecanja.