Josip Špoljarić u prvoj je momčadi Osijeka debitirao još u studenome 2014., a sada ponovno ima priliku ozbiljno se nametnuti.

Imamo i prvi rođendan u našoj istarskoj bazi, otkako smo započeli pripreme u Umagu. Slavljenik je 26-godišnji Josip Špoljarić, rođen 5. siječnja 1997. u Osijeku. Ovaj je Višnjevčanin već godinama u svom matičnom klubu u kojem će se i ove zime pokušati izboriti za što bolji status u momčadi. Do sada je za Bijelo-plave nastupio u 57 službenih utakmica i pritom postigao 6 golova. Debitirao je u studenome 2014. kada smo gostovali kod Hajduka na Poljudu, a trener je bio Tomislav Rukavina. Zanimljivo je istaknuti kako je svoj prvi pogodak u HNL-u postigao također u gostujućem ogledu s Bijelima, bilo je to u rujnu 2015.

Nikada se nije odrekao želje i ambicije

Najčešće je bio u sastavu ili pak ulazio s klupe u sezoni 2019/20 (19 puta), a u nekoliko je navrata odlazio na posudbe. Prvo se „kalio“ u Dugopolju, potom u talijanskom niželigašu Santarcangelu, a rado je prihvatio poziv iz pulske Istre kako bi se dokazivao na prvoligaškoj sceni. Jednu je sezonu odradio i u mađarskom Zalaegerszegu, no nikada se nije odrekao želje i ambicije nametnuti se u Gradskom vrtu. Nekada je bio vrlo zapaženi reprezentativac Hrvatske u selekciji U-19, a svoju kvalitetu i igračke mogućnosti opet ima priliku pokazati, pri čemu mu podršku daje i Rene Poms, sve češće ističući kako na Špolju ozbiljno računa za nastavak sezone.