Osijek je imao uvjerljivo vodstvo u prvih 45 minuta hat-trickom Špoljarića, a onda su Slovenci u nastavku postigli četiri gola.

Prva provjera za Osječane u Umagu bila je prava golijada. Na kraju je završilo neriješeno 4:4, a obje su momčadi imale po svoje poluvrijeme. Osijek je bio sasvim dominantan u prvom i stekao čak tri gola prednosti. U vodstvo je došao već u 4. minuti kada je Bakić idealno centrirao za Špoljarića, a ovaj glavom s pet metara pogađa desni kut. Samo šest minuta kasnije bilo je 2:0. Svojim su visokim pritiskom naši nogometaši natjerali suparnika na pogrešku, pa je vratar Hvalič loptu praktički dodao Špoljariću koji lako zabija svoj drugi pogodak. Raspoloženi Špoljarić hat-trick zabija u 24. minuti. Na desnoj strani kombinirali su Bartolec i Hiroš koji fino asistira trostrukom strijelcu čija je reakcija u kaznenom prostoru i ovaj puta bila odlična. Do odmora je Mance imao dvije lijepe prigode, a na drugoj je strani zaprijetio jedino Fanimo čiji je udarac Ivušić obranio i loptu odbio u gredu.

Prava golijada u nastavku

Puno je drugačije bilo u nastavku utakmice. Koper je smanjio u 52. minuti. Nkada je asistirao Ochiengu koji se dobro snalazi pred vratima Kolića i zabija za 3:1. Tek što se krenulo s centra, Slovenci su postigli novi zgoditak. Stanojević je na lijep način završio brzu akciju svojih suigrača i neobranjivo pogodio lijevi kut nemoćnog Kolića. U 61. minuti Osječani su bili još jednom neoprezni na svojoj polovici terena što je iskoristio spretni Nkada i izjednačio na 3:3. Do potpunog preokreta dolazi u 72. minuti kada je Požeg Vancaš vrlo precizno ciljao s lijeve strane šesnaesterca u suprotni donji kut – 3:4. No, već četiri minute kasnije Bijelo-plavi dolaze do izjednačenja. Živković je bio začetnik tog napada, Špoljarić je propustio loptu za Bakića koji lijepo pogađa desni kut s ruba kaznenog prostora. U završnici susreta Omerović je zamalo pogodio za novo vodstvo Osijeka, da bi najbolji pojedinac ovoga dvoboja Špoljarić u 87. minuti uzdrmao gredu. Lopta se odbila na gol-liniju i ipak je ostalo 4:4. Bijelo-plavi su igrali u sastavu: Ivušić ('46. Kolić), Bartolec ('56. Bukvić), Alexander, Cheberko, Leovac, Barri, Bakić, Fiolić, Špoljarić, Hiroš ('56. Živković) i Mance ('56. Omerović).