Dion je u Osijeku prošao put od juniora do prve momčadi za koju je upisao 35 nastupa uz devet pogodaka i tri asistencije.

Dion Drena Beljo, 20-godišnji ofenzivac, novi je igrač bundesligaša Augsburga nakon što je NK Osijek prihvatio ponudu iz Njemačke, a Beljo usuglasio detalje višegodišnjeg ugovora s obim bundesligašem. Okončan je tako transfer koji potencijalno može postati najveći u klupskoj povijesti Bijelo-plavih, a kojim je veliko priznanje dobio i sam klub koji je još jednog igrača koji je prošao kroz klupsku školu nogometa transferirao u jednu od najjačih liga na svijetu (Šutalo, Barišić, Vida…).

Beljo je u Osijek stigao 2019. godine iz Cibalije, a prije debija za prvu momčad nastupao je i za juniore te drugu momčad Bijelo-plavih. Za Osijek je ukupno zabilježio 35 nastupa (uz 38 za drugu momčad) uz devet pogodaka i tri asistencije.

Hvala Dionu na svemu što je pružio našem klubu i svakako mu želimo puno uspjeha u nastavku karijere. Novi su izazovi pred njim, uvjeren sam da će se brzo prilagoditi i uskoro se potvrditi u jednoj od najkvalitetnijih liga na svijetu. Čestitam i obitelji kao i svima koji su bili uključeni u njegov igrački razvoj da bi došao do jednog ovako značajnog transfera. Pregovori su bili dugotrajni i jako zahtjevni, ali dobra komunikacija s Augsburgom i Dionovom agencijom Roof doveli su do toga da ih zaključimo na zadovoljstvo svih strana, rekao je sportski direktor Ivica Kulešević.

Nogometni klub Osijek zahvaljuje Dionu na vremenu provedenom u Gradskom vrtu uz najbolje želje u nastavku karijere i ostvarenje vlastitih nogometnih snova.