Zekić ne dvoji kako će njegova momčad dati sve od sebe da bi na domaćem terenu osvojila tri itekako važna boda.

U svakoj domaćoj utakmici osječki nogometaši naprosto moraju tražiti put do sva tri boda, pa makar protivnik nerijetko bio kvalitetniji i homogeniji. Situacija je bijelo-plavima takva da se bodovi u Gradskom vrtu više ne smiju olako ispuštati, pa se na taj način pristupa i susretu protiv Splita koji je ovoga tjedna promijenio trenera (Sablić umjesto Vulića, op.a.). Kormilar našeg prvoligaša Zoran Zekić u prvi plan stavlja maksimalno ozbiljan pristup i veliku želju za pobjedom, vjerujući kako će to uroditi plodom...

Mogu obećati da će to u subotu zacijelo tako i biti. Momčad je odlično radila ovoga tjedna, dečki su bili na potrebnoj razini i na prijateljskoj utakmici koju smo odigrali u Seoni te bez obzira na nedoraslog protivnika pokazali i ozbiljnost i želju da budu učinkoviti i efikasni. Dakle, mogu reći da sve više usvajaju i moje određene zahtjeve. Imamo nekolicinu igrača koji se ozbiljno nameću i ukoliko tako bude i dalje, sigurno će i meni biti lakše, a tada se možemo nadati i boljim rezultatima. Nama se protiv Splita pobjeda nameće kao jedini priželjkivani izbor jer imamo premalo bodova. Ne možemo i ne znamo biti bahati u takvim najavama jer nemamo nikakvu podlogu za takav pristup, ali moramo zaista dati sve od sebe i pokušati pobijediti. I ne samo pokušati, nego i pobijediti! Potom ćemo imati dva tjedna stanke da se još bolje pripremimo i kvalitetnije posložimo redove te da u preostalim susretima do kraja polusezone ostvarimo zadovoljavajući bodovni učinak i barem se malo pomaknemo na ljestvici. 

Problema u igri dakako još uvijek ima jer da je drugačije, Osijek sigurno ne bi bio pretposljednji u HNL-u s vrlo skromnim bodovnim kontom. Golovi se olako primaju, puno je iskazanih slabosti, ali trener ne želi kritizirati igrače...

Pokušavam u njima gledati samo ono što je dobro, a da loše stvarimo otklanjamo na treninzima. Još će tu biti dosta promjena u momčadi, budući da su to uglavnom mladi igrači, nema kod njih stabilnosti i kontinuiteta i moramo uporno tražiti najbolju momčad. Treba biti jako oprezan, nikamo se ne zalijetati u bilo kakvim procjenama, ali i u svakoj utakmici nastojati osvojiti barem nešto. 

Možda bi pobjeda u subotnjem dvoboju s bolje plasiranim protivnikom Osječanima, osim važnih bodova, donijela i podjednako bitno samopouzdanje, ali Zekić zna što je nužno da bi kompletno ozračje u klubu i oko njega bilo pozitivnije:

Ne možeš ništa napraviti samo s jednom pobjedom, ako nakon toga opet imaš negativan rezultatski niz. Ne smijemo previše gledati ni konkurente, nego sami sebi postaviti određeni cilj i pokušati ga ispuniti do odlaska na zimsku stanku. A onda ćemo, vjerujem, napraviti dobre pripreme i dodatnu selekciju igrača, prvenstveno se oslanjajući na domaće igrače, dodao je Zekić.