Za NK Osijek Ivušić je upisao 129 nastupa, primio 119 golova, a na čak 61 utakmici sačuvao je svoju mrežu netaknutom.

Ivica Ivušić, 27-godišnji vratar koji je među Bijelo-plave stigao u srpnju 2018. godine, napustio je Osijek i postao novi igrač ciparskog prvoligaša Pafosa. Nakon uspješnog liječničkog pregleda Ivušić je potpisao višegodišnji ugovor s ciparskim klubom i postao najveći izlazni transfer Osijeka kada je jedan vratar u pitanju.

Ivušić je u Gradski vrt stigao na mala vrata, u početku nije bio među prvim vratarskim opcijama, ali ustrajnim radom oplemenio je svoj talent, strelovito napredovao u vratarskoj hijerarhiji te nakon što je zgrabio jedinicu počeo postavljati neke nove vrijednosti kroz koje će se u budućnosti vrednovati čuvari mreže našeg kluba. Kao igrač Osijeka postao je reprezentativac i član sjajne generacije koja je na Mundijalu u Kataru osvojila brončanu medalju, a kroz četiri i pol godine u bijelo-plavom dresu postavio je i čitav niz individualnih rekorda (broj utakmica u prvenstvu bez primljenog pogotka, broj uzastopnih utakmica bez primljenog pogotka, ukupan broj utakmica bez primljenog pogotka…) koje će u godinama koje slijede biti teško nadmašiti. Za Osijek je upisao ukupno 129 nastupa, primio 119 golova, a na čak 61 utakmici sačuvao je svoju mrežu netaknutom.

Ive se od kluba i navijača oprostio riječima:

Hvala Osijeku na svemu što mi je pružio u ove četiri i pol godine! Klub i grad su mi mnogo dali i na tome ću zauvijek biti zahvalan i zbog toga ću uvijek biti uz vas!

Nogometni klub Osijek želi Ivici Ivušiću puno sreće i uspjeha u nastavku karijere uz želju za novi susret u dresu u kojem je ostavio najveći trag.