Nekadašnji standardni reprezentativac odigrao je, doduše, (pre)malo utakmica za Bijelo-plave, no produkt je naše Škole nogometa.

Jedan od onih osječkih nogometnih dragulja kojega se ne može preskočiti kada se govori o istaknutim igračima NK Osijek u prošlosti, bez obzira što je odigrao puno manje utakmica za naš Klubu nego brojni dugogodišnji prvotimci, neupitno je – Marko Babić. Tek što smo imali priliku spoznati njegov stvarni potencijal, u zimu 2000. transferiran je u redove njemačkog bundesligaša Bayera iz Leverkusena u „paketu“ s tek nešto starijim Juricom Vranješom. O tomu se tada naveliko pričalo i pisalo jer su obojica u to vrijeme bili mladi hrvatski reprezentativci koji su zasigurno mogli puno pružiti Bijelo-plavima, ali su dobili priliku dokazati se u vrlo jakoj europskoj ligi, a posljedično i među Vatrenima…

Ostvario zapaženu igračku karijeru

Marko je za Osijek nastupao kroz dva vremenski duže odvojena razdoblja, ali oba puta vrlo kratko i pritom uspio skupiti samo 28 natjecateljskih utakmica u kojima je ukupno postigao četiri pogotka. No, produkt je osječke Škole nogometa i neupitno je jedan od njenih najkvalitetnijih izdanaka. O tomu govori činjenica da je 49 puta nosio dres s državnim grbom uz tri gola, a u elitnom klupskom natjecanju Ligi prvaka participirao je 16 puta i zabio šest zgoditaka. Osjetio je i čari igranja u finalu Champions League, kao i na Svjetskom prvenstvu s Hrvatskom. Osim u Bayeru, zapaženu igračku karijeru gradio je još u Betisu, Herthi, Zaragozi i na kraju LASK-u. I sve ovo pišemo, zapravo čestitajući Babanu 42. rođendan, budući da je rođen 28. siječnja 1981. godine. Sve najbolje i sretno u trenerskoj karijeri!