„Znao sam gdje dolazim i što me otprilike čeka i neću sada kukati, nego preuzimam odgovornost, a želim da takvi na terenu budu i moji igrači“, izjavio je Zekić.

Još jedan poraz doživjeli su nogometaši Osijeka, drugi ovosezonski na domaćem terenu. Nakon Lokomotive, bodove je u Gradskom vrtu uzela i momčad Splita koja je slavila golom Bagarića u 78. minuti s 1:0. U cjelini gledajući, Splićani su djelovali opasnije tijekom cijele utakmice, bilo je više uzbuđenja pred vratima Mikulića nego na suprotnoj strani, iako je Osijek imao dva prava „zicera“, po jedan u svakom poluvremenu, koje Perošević ovaj puta nije uspio pretvoriti u pogodak. Na konferenciji za novinare trener bijelo-plavih Zoran Zekić djelovao je rezignirano, budući da je očekivao više od svoje momčadi, nadajući se pobjedi, a domaćin je ostao bez ijednog boda...

-       Utakmica nije obilovala nekakvom ljepotom, a nekako sam i razmišljao uoči početka da će završiti na način da momčad koja prva postigne pogodak ima puno veće šanse doći do bodova. Nažalost, to se dogodilo, ali ne u našu korist. Imali smo dvije, tri odlične prigode, ali još uvijek nismo momčad koja to propusti, a da na kraju ostane nekažnjena i neporažena. Ovdje sam mjesec dana i stalno slušam istu priču o strahu i nedostatku samopouzdanja. Rekao sam dečkima i na sastanku prije utakmice, nemamo mi sto bodova, pa da možemo igrati opušteno. Ako je već prisutan strah, onda ga kroz agresivnost na terenu treba nastojati pretvoriti u vlastito samopouzdanje, a to naša momčad još ne pokazuje. Danas smo, primjerice, igrali sa četiri napadača koji su to po svojoj vokaciji, dakako uz zadaće koje su trebali ispunjavati, pa smo opet ostali nekonkretni. Jednostavno, premalo je tu igre, nuđenja za suradnju, preuzimanja odgovornosti... 

Zamjerki na angažman i zalaganje nije bilo, no ostaje činjenica da je ova momčad Osijeka ipak nedorasla nekim većim ostvarenjima u odnosu na grčevitu borbu za opstanak, što je sada već višegodišnja realnost jedinog slavonskog prvoligaša.

-       Opet govorim, ja ne mogu imati primjedbe na htijenje mojih igrača. Međutim, što se igre tiče, imamo toliko problema da ne znam ni odakle bih počeo analizirajući ih sve skupa! Isto tako, znao sam gdje dolazim i neću plakati nad sudbinom. Dokle god sam ovdje pružat ću svojih 200 posto da se podignemo, isto tražim i od svojih igrača, pa ćemo vidjeti gdje će to i kako zavšiti. 

Iz novinarskih redova stiglo je pitanje ima li Zekić trenutno viziju i ideju kako i što uopće promijeniti da bi Osijek zaigrao bolje i pomaknuo se barem jednu stepenicu na prvenstvenoj ljestvici...

-       Imam ja ideju od prvog dana, teško to ide, ali nisam ni mislio da će biti lakše. Neke stvari definitivno moramo pokrenuti, ja sam tu najodgovorniji, a onda dolaze igrači. Puno je tu negativnosti, ali smo opet mogli drugačije završiti utakmicu. Ne zabijemo iz svojih prilika, na drugoj strani dobijemo gol iz situacije koja nije bila „zicer“ kao neke naše šanse i ostanemo bez bodova. Nema nam druge nego nastaviti raditi, imamo sada dva tjedna stanke i nastojat ćemo to vrijeme najbolje iskoristiti. Morat ćemo standardizirati momčad i više ne lutati oko toga, budući da su manje-više svi dobili priliku, nemamo vremena za čekanje i nadam se da ćemo već u sljedećem susretu biti bolji i uspješniji, rekao je na kraju Zekić. 

Trener Splita Goran Sablić uspješno je debitirao na klupi „crvenih“ i potpuno je zadovoljan napustio Gradski vrt:

-       Ne osvajaju se lako bodovi u Osijeku, ne mislim pritom samo na svoju momčad, nego i općenito na gostovanje drugih klubova na ovom stadionu. Postavili smo se na način kako sam želio, bilo je, doduše, i manje dobrih stvari, ali možemo reći da smo bili hrabri i odlučni i tražili put do pobjede. Stvorili smo više prigoda, a domaćin je, ako me sjećanje ne vara, imao tek dvije izgledne situacije i mislim da je naša pobjeda zaslužena. Mogu reći da je u ovom susretu presudila pojedinačna i momčadska kvaliteta koju Split ima u odnosu na Osijek. Naravno da sam sretan zbog uspješnog debija na klupi i nadam se da ćemo nastaviti s uspjesima.