Nismo mogli napraviti ni dva, tri dodavanja kako treba, vjetar je poremetio sve što smo planirali, rekao je Poms.

Nogometaši Osijeka odigrali su najslabiju partiju drugog dijela sezone i doživjeli minimalni poraz od Lokomotive.

Bila je to loša igra s naše strane, ali bilo je jako teško igrati. Jednom smo imali snijeg, jednom veliku kišu, u takvim uvjetima je teško igrati, ali se možeš, dok je s ovim vjetrom bilo nemoguće igrati nogomet. Ne volim alibije kada izgubimo utakmicu, ali ovoga puta u Kranjčevićevoj je vjetar odigrao značajnu ulogu u našem porazu, rekao je Rene Poms.

Pokušao je strateg Osijeka u nastavku promjenama probuditi momčad, Žapera iz zadnje linije vratio u vezni red, ali sve što su Bijelo-plavi pokušavali nije davalo rezultata.

Mislim da formacija nije bitna. Formacija 3-5-2 ili 3-4-2-1 ne igra veliku ulogu kada imaš ovakve uvjete. Nismo mogli napraviti ni dva, tri dodavanja kako treba, vjetar je poremetio sve što smo planirali. Bio sam siguran da će ovu utakmicu odlučiti jedan prekid, to se i dogodilo, ali na krivoj strani.

U idućem kolu Osijek je domaćin Slaven Belupu.

Slijedi priprema za Slaven Belupo, igramo na svom travnjaku, nadam se da ćemo imati dobre vremenske uvjete, a onda sam siguran da ćemo odraditi dobar posao i spremni dočekati utakmicu, zaključio je Poms.