Juniori Osijeka u subotu će biti domaćini Istri 1961, dok kadeti i pioniri gostuju kod Solina.

Juniori, kadeti i pioniri NK Osijek ovog će vikenda utakmicama protiv Istre 1961 i Solina nastaviti sa svojim natjecanjima na razini Prve HNL za svoj uzrast. Primaran je, naravno, razvoj igrača, struka Bijelo-plavih to je pokazala kroz uključivanje nekih igrača u starije uzraste, pa čak i seniorske, što će biti praksa koja će se nastaviti i kroz proljetni dio sezone. Tako će, primjerice, Filip Živković i Dominik Babić, koji još uvijek imaju pravo nastupa za kadetsku momčad, kada ne budu u krugu prvotimaca nastupati za Osijek II ili juniore, junior Marin Prekodravac već je gotovo cijeli jesenski dio sezone član druge momčadi, a takav će put slijediti i još neki igrači koji su kvalitativno prerasli uzrast kojem pripadaju po svom godištu.

Juniori domaćini Istri

Kako bilo, juniorska momčad u subotu od 10 sati na pomoćnom igralištu stadiona Gradski vrt otvorit će proljetni dio sezone utakmicom protiv Istre 1961 u kojoj će momčad trenera Ivana Lajtmana tražiti nastavak niza od dvije uzastopne pobjede s kojima je zaključila jesenski dio sezone. Budući da je većina igrača ulaznog juniorskog godišta kroz jesen participirala u Osijeku II, Bijelo-plavi su uvodni dio sezone zaključili na osmom mjestu sa sedam pobjeda, tri remija i šest poraza.

Pioniri i kadeti u Solinu

U subotu će sa svojim prvenstvenim obavezama nastaviti i pioniri i kadeti Osijeka koji u 17. kolu gostuju kod Solina. Kadetska momčad ostala je bez spomenutih Živkovića i Babića koji su priključeni prvoj momčadi, ali njihovi odlasci otvorit će prostor nekim drugim licima koja se nameću treneru Anti Bekavcu. Kadeti su jesen okončali na trećem mjestu s 13 pobjeda, dva remija i jednim porazom, sa samo dva boda zaostatka za vodećim Dinamom i Hajdukom.

Pioniri Bijelo-plavih, koje vodi trener Matej Žitnjak, nakon značajnog trijumfa kojeg su jesenas ostvarili na jakom turniru u Maleziji gdje su pobijedili PSG, jesenski dio sezone zaključili su na diobi drugog mjesta s Dinamom i učinkom od 11 pobjeda, dva remija i tri poraza.