Kadeti Osijeka ostvarili su pobjedu protiv Hajduka u režiji Antona Matkovića.

Juniori Bijelo-plavih pobijedili su Rudeš rezultatom 2:0 u 19. kolu HNL-a i ostvarili još jedan značajan trijumf. Pojačani Tinom Sajkom i Petrom Tankosićem, koji nisu mogli biti u konkurenciji za drugu momčad, odnosno s kadetom Ljubom Puljićem koji je postao već standardni igrač ove momčadi, juniori koje vodi Ivan Lajtman poveli su u 6. minuti autogolom Krušlina, dok je pobjedu u 65. minuti potvrdio Krešimir Vrbanac u 65. minuti. Juniorima Osijeka ovo je bila osma pobjeda ove sezone kojom su preskočili izravnog konkurenta na ljestvici. U idućem kolu Bijelo-plavi u susjedskom derbiju gostuju kod Cibalije.

U režiji Matkovića

Kadeti Osijeka ostvarili su značajan trijumf na Poljudu i preokretom protiv Hajduka ostvarili pobjedu 2:1. Domaćin je poveo u 19. minuti lijepim pogotkom glavom Patrika Prodanovića, no dva pogotka Antona Matkovića u drugom dijelu režirali su preokret Bijelo-plavih. Nekoliko sigurnih intervencija Jana Hlapčića bili su ključ da se prema naprijed kreira preokret. A posebno je upečatljiv bio prvi Matkovićev pogodak. Mladi ofenzivac Bijelo-plavih osvojio je loptu desetak metara u svojoj polovici pa nakon sprinta od gotovo 50 metara, tijekom kojeg su ga bezuspješno pokušala zaustaviti čak četiri suparnička braniča, neobranjivo poentirao za 1:1. Matković je preokret okončao u 88. minuti kada je oteo loptu neopreznoj obrani domaćina pa oči u oči s domaćim vratarem rutinski poentirao. Ovom pobjedom igrači Ante Bekavca primaknuli su se na samo bod zaostatka vodećem Hajduku iako su u nastavak sezone ušli bez Filipa Živkovića i Dominika Babića koji su priključeni prvoj momčadi, Ljube Puljića koji igra za juniore iako je ulazno kadetsko godište i Sergeja Levaka koji je na posudbi u Romi. Kadete Osijeka u srijedu očekuje i četvrtfinalna utakmica Hrvatskog kupa u kojoj će biti domaćini Dinamu.

Trenutak dekoncentracije

Pioniri Osijeka nisu uspjeli izbjeći poraz na gostovanju kod Hajduka od kojeg su minimalno poraženi rezultatom 1:0. Dobro su se igrači Mateja Žitnjaka držali do same završnice utakmice kada je domaći igrač Silvio Ivanišević Dvornik poentirao nakon gužve za domaće slavlje. Pioniri nakon 19 kola imaju 41 bod te dijele drugo mjesto s Dinamom, a u idućem kolu, zajedno s kadetima, bit će domaćini upravo Modrima.