U zatvorenoj trening-utakmici, odigranoj u Felcsutu, Bijelo-plavi su remizirali protiv mađarskog drugoligaša.

U kontrolnom ogledu, odigranom u Felcsutu, Osijek je remizirao s mađarskim drugoligašem u igri bez golova. Biben je prvi imao priliku nešto više učiniti pred Malenicom, nije naciljao okvir naših vratiju. Odmah je na drugoj strani uzvratio Grk Stefanos Evangelou, središnji branič, slobodan igrač nakon raskida s Sheriffom, a koji će nekoliko dana trenirati s našom momčadi kako bismo vidjeli može li odmah pojačati konkurenciju u momčadi. Dobro je pucao glavom sa 8 metara, no iskazao se Halasi spretnom intervencijom. Isto se za mađarskog vratara može reći i u situaciji kada mu je udarcem izvan šesnaesterca zaprijetio Caktaš. Tiszakecske mogao je nešto više učiniti kada se u osječkom kaznenom prostoru našao Olah koji nije bio precizan s 15 metara. Veliku je prigodu u 26. minuti propustio Gržan nakon idealnog ubačaja Jurčevića. Šime ne uspijeva loptu iz blizine poslati u mrežu, a nedugo zatim ni pokušaj Miereza nije donio promjenu rezultata do odlaska na odmor.

Puno mladih na terenu

U drugom dijelu Perković je uveo igrače s klupe, među njima i dosta mladića koji su dobili premijernu priliku zaigrati za prvu momčad. Brzo se odvažio zapucati Verhas, a lopta odlazi pokraj desne vratnice. Veliku priliku za Mađare, nakon nesporazuma u našoj obrani, propustio je Gyurjan, pa je ostalo 0:0. Opasno su priprijetili još i Mate i Kiss. Prvom je Malenica loptu skrenuo u gredu, a drugi je mlako pucao sa 6-7 metara. U završnici je zaprijetio Solić, međutim, vratar Mađara nije imao težak posao. Posljednju je šansu propustio Balasz u 90. minuti, pucajući zamalo pokraj vratiju. Da se na kraju još nakratko vratimo Grku s početka teksta. Ostavio je dobar dojam, iako mu nedostaje onih pravih utakmica i natjecateljskog ritma. No, ima određenog europskog iskustva, bio je i standardni U-21 reprezentativac svoje zemlje, ali je još rano za konkretnije (pr)ocjene, o čemu će se, uostalom, završno izjasniti stručni stožer.

Osijek je igrao u sastavu: Malenica (od 55. Kolić), Gržan (od 46. Verhas, od 79. Vrbanac), Evangelou (od 67. Barišić), Cheberko (od 46. Lišnić), Jurčević (od 46. Leovac), Nejašmić (od 46. Barri), Jugović (od 46. J. Vuica), Caktaš (od 46. Špoljarić), Fiolić (od 46. Polić, od 79. Ivandić), Lovrić (od 67. Solić) i Mierez (od 46. Topčagić).