Zekić stalno pozitivno govori o angažmanu igrača na treninzima, no želi da njegova momčad i u borbi za bodove sama sebe ne sputava...

Nogometaši Osijeka danas (petak) su krenuli put Istre gdje ih sutra u Puli očekuje susret 13. Kola Max TV Hrvatske lige protiv tamošnjeg prvoligaša. Imajući u vidu položaj Osječana na ljestvici i činjenicu da im Puljani trenutno bježe pet bodova, jasno je da je bijelo-plavima ova utakmica itekako važna jer im se pruža prilika smanjiti bodovnu razliku u odnosu na zeleno-žute i zadržati priključak s momčadima koje bi trebale biti konkurenti Osijeku u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Gradskom vrtu bili su trener Zoran Zekić i veznjak Tomislav Šarić...
- Ne mogu reći da nisam zadovoljan onim što su dečki odradili na treninzima, naprotiv. Dobro rade, angažman je sasvim u redu, iskazuju i potrebnu agresivnost u onome što uvježbavamo, ali to treba pokazivati i na utakmica. A u njima se pojavi nekakav strah i nedostatak samopouzdanja, što moramo iskorijeniti. Idemo pokušati nešto napraviti, odigrati hrabro i pokazati da možemo bolje od onoga što je bilo do sada, pričao je Zekić.

Bijelo-plavi ni ovom prigodom neće biti kompletni jer će, zbog ozljeda i kartona, izostati neki standardni prvotimci:
- Perošević nije spreman, Mandić je tek počeo trenirati, a Kurtović i Škorić imaju po tri žuta kartona. Možemo pričati o hendikepu, ali tko zna – možda će to biti i dobro. Da nam se nametnu igrači koji su dosad uglavnom bili u pričuvi. Odlučio sam se za početnu jedanaestoricu, a utakmicu će započeti: Mikulić, Arsenić, Lesjak, Lukić, Špičić, Tcveiba, Šarić, Šorša, Čuljak, Roce i Grgić.

Dakle, prvi puta će u jednoj prvenstvenoj utakmici u HNL-u nastupiti Rus Tcveiba koji će dobiti ulogu zadnjeg veznog, vrlo bitnu u subotnjem pulskom dvoboju...
- Rekao sam mu što od njega očekujem i nadam se da će korektno ispuniti zahtjeve kako je to bilo i na turniru u Vukovaru. No, ne može sve ovisiti o raspoloženju i učinku samo jednog igrača. Svi moraju biti na prilično visokoj razini da bismo se kući vratili zadovoljni.

Tomislav Šarić je svjestan činjenice da se i od njega osobno, kao i od kompletne osječke momčadi do sada puno više očekivalo. Nada se kako bi u Puli naš prvoligaš mogao izgledati bolje i uvjerljivije nego u prijašnjim susretima:
- Ostali smo dužni, to nitko ne može osporiti. Nitko ni među nama igračima ne može biti zadovoljan onim što smo pokazali. No, iza nas je razdoblje kvalitetnog rada i vjerujem da ćemo protiv Istre biti pravi. Vidim da me je trener najavio u momčadi, svakako ću nastojati biti bolji nego li sam dosad bio, kao i svatko od mojih suigrača. Sjećam se one prve utakmice s Istrom u Gradskom vrtu, kada smo izjednačili u šestoj minuti nadoknade, a bilo je dosta šansi i s jedne i s druge strane. Vrijeme je da u gostima odigramo dobro i rezultatski uspješno, samo o tome i razmišljamo uoči subote, naglasio je Šarić.