Bijelo-plavi će na turniru koji se igra u spomen na Hrvoja Ćustića nastupiti u skupini s Ferencvarošem, Varaždinom i Sturmom.

Juniorska momčad Bijelo-plavih, koju vodi trener Ivan Lajtman, otputovala je u Zadar gdje će od 11. do 16. travnja sudjelovati na prvom izdanju Međunarodnog turnira Hrvoje Ćustić koji se igra u spomen na tragično preminulog nogometaša Zadra, Zagreba i mladog reprezentativca Hrvatske. Na turniru će sudjelovati sedam momčadi iz Hrvatske (Osijek, Zadar, Varaždin, Hajduk, Rijeka, Lokomotiva i Šibenik), dok će mu međunarodni karakter dati inozemne momčadi poput Šahtara, Ferencvaroša, Sturma… 

Radi se o turniru za 2005. godište, sudjeluju sve najbolje hrvatske momčadi osim Dinama, a međunarodni karakter i dodatnu zanimljivost daje i sudjelovanje inozemnih klubova, kaže Ivan Lajtman, trener juniora Bijelo-plavih.

Osijek će igrati u skupini s mađarskim Ferencvarošem, Varaždinom i austrijskim Sturmom iz Graza.

Cilj je predstaviti NK Osijek u najboljem mogućem svjetlu, a drago mi je da igramo u skupini s dvije inozemne momčadi kako bismo mogli vidjeti gdje smo u odnosu na njih. Mislim da je skupina kvalitetna, siguran sam da će biti zanimljivo.

Bivši suigrači

Turnir se igra u spomen na Hrvoja Ćustića koji je prije 15 godina tragično preminuo na utakmici Zadra i Cibalije.

Prošlo je već 15 godina od tog nemilog događaja. Drago mi je što je pokrenut turnir u spomen na Hrvoja i što se na ovaj način čuva uspomena na njega. Ćustu sam dobro poznavao, bili smo suigrači kod Miroslava Ćire Blaževića u NK Zagreb od 2005. do 2007. godine i mogu samo pohvaliti ovakvu inicijativu, rekao je Lajtman.

Uz glavnog trenera, stručni stožer činit će pomoćni trener Ronald Grnja, trener vratara Zvjezdan Vibovec, kondicijska trenerica Nina Grebenar, fizioterapeutkinja Vanja Trbojević i analitičar Toni Jelić.

Igrački kadar čine Filip Marić, Adriano Ugrešić, Antonio Perić, Krešimir Vrbanac, Marin Prekodravac, Antun Damjanović, Mateo Marković, Roko Perković, Fran Svraka, Noa Petrović, Šimun Begović, Filip Majdanić, Dominik Solić, Dorian Herceg, Adriano Balić, Filip Mažar, Amar Zahirović, Ante Barišić, Matej Lugarić, Ivan Lončarević, Fran Preccetti, Ante Grgić i Marko Okuka.

Utakmice će biti moguće pratiti i uživo na službenom YouTube kanalu turnira.