Volim težiti igri, ali na početku su bitni bodovi, pobjede i moramo biti pragmatični, rekao je Tomas.

Stjepan Tomas u utorak je službeno predstavljen kao novi trener NK Osijek i pred medijima podijelio svoja razmišljanja o poslu koji ga očekuje.

Hvala predsjedniku, Upravi kluba i sportskom direktoru na ukazanom povjerenju. Pun sam entuzijazma i energije, znam gdje sam došao, znam u kakvu sam situaciju došao, da je Osijek velik klub i da su velika očekivanja, ali ja sam spreman na to i imam formulu da dovedemo Osijek na mjesto koje mu pripada, rekao je Tomas.

Novi trener ponudio je i svoje razmišljanje o načinu na koji će tražiti put izlaska iz rezultatske krize.

U ovom trenutku, zbog niza bez pobjede, moramo što prije vratiti samopouzdanje igračima, izvući iz njih maksimum na svim pozicijama. Mislim da se radi o kvalitetnoj momčadi, s kvalitetnim pojedincima i da ćemo na prvoj utakmici startati pobjedom, uzeti tri boda i započeti pozitivan niz.

Kada je riječ o načinu igre Tomas najavljuje ofenzivan pristup.

Gajim ofenzivni, napadački, nogomet. Volim težiti igri, ali na početku su bitni bodovi, pobjede i moramo biti pragmatični. Napravit ćemo sve da u šest utakmica osvojimo najviše moguće od 18 preostalih bodova i da se plasiramo u europske kvalifikacije.

U igračkom kadru trener ima spoj iskustva i mladosti.

Pratio sam Osijek, gledao sam utakmice, vidio sam kako Osijek igra. U zadnje dvije, tri utakmice igra je bila na višoj razini, ali bilo je i nesreće. Nastavit ću tim putem, težiti igri, izvući maksimum iz ovih pojedinaca jer vjerujem da su kvalitetni. Treba ih pravilno usmjeriti, kada se to dogodi neće biti problema. Cilj nam je Europa, kroz kvalifikacije želimo ući u grupnu fazu Konferencijske lige.

Prvi suparnik već u srijedu bit će Istra 1961.

Sigurno neće biti lako, znamo kako Istra 1961 igra, ali Osijek igra kod kuće, pred svojim navijačima i napravit ćemo sve da vratimo potrebno samopouzdanje i počnemo pozitivan niz, istaknuo je Tomas.

Trenera je predstavio sportski direktor Ivica Kulešević.

Hvala Stjepanu na dolasku, želimo mu puno sreće u nastavku prvenstva. Dolazi u rezultatski nezgodnom trenutku, ali Stjepana poznajem kao velikog radnika i borca, takav je bio kao igrač, takav je kao trener i želim mu dobrodošlicu u NK Osijek, rekao je Kulešević koji se osvrnuo i na razloge koji su presudili da odabir padne na Tomasa.

Stjepan je igračku i trenersku karijeru gradio na velikom radu, funkcionirao je u nekim drugim sustavima zbog čega ima puno iskustva. I kao igrač i kao trener je bio u situacijama u kojima je radio pod pritiskom, a i mi smo u takvoj, zato mislimo da je on osoba koja će nas povesti u vedrije dane, zaključio je Kulešević.