Naš je vratar obranio jedanaesterac u samoj završnici utakmice s Puljanima i tako sačuvao bodove Bijelo-plavima.

Osijek je, konačno, došao do pobjede. Prekinut je niz rezultata u kojima predugo nismo ostvarili pun pogodak, pa je trijumf nad Istrom 1961 svima u Gradskom vrtu došao kao veliko olakšanje. Jedan od najzaslužnijih za osvojene bodove je svakako vratar Marko Malenica koji je u samoj završnici susreta obranio jedanaesterac Boultamu.

Na svu sreću napokon smo prekinuli tu ružnu seriju. Nije bilo nimalo ugodno jer je iza nas previše utakmica bez pobjede. Danas smo odigrali jako dobru utakmicu, svi smo se „bacali na glavu“, od prvog do zadnjeg i mislim da smo zaslužili bodove. Čestitam cijeloj momčadi i stručnom stožeru, izjavio je Malenica.

Bukvić i Omerović su osvježenje

Osijek je svojom prezentacijom zavrijedio vrlo vrijedne bodove u utrci za Europu. Pobjeda puno znači i u psihološkom smislu. U prvom poluvremenu nije bilo golova, no Bijelo-plavi su stvarali prigode unatoč tomu što su igrali kontra vjetra.

Stvarno smo dobro igrali, stvarali šanse i znali smo da će iz njih doći i pogodak, samo je trebalo tako nastaviti. To smo pričali između dva poluvremena, dogovorili se da na isti način nastavimo i u drugom poluvremenu. Moramo priznati da smo imali i malo sreće u nekim situacijama, ali sve je to nogomet. Ponovno smo propustili realizirati jedanaesterac, nadam se da ćemo idući zabiti. A Ramon je pokazao kakav je igrač, svi to znamo, svaku utakmicu odradi na 100 posto. Bori se od prve do posljednje minute i nagradilo ga je golom nakon odličnog centaršuta Bukvića. Mislim da su Bukvić i Omerović na toj desnoj strani pravo osvježenje za nas, čestitam im i samo neka tako nastave.

I u Varaždin po pobjedu

Završnica utakmice bila je u znaku dosuđenog „penala“ protiv naše momčadi, iako smo bili ne samo dojma, nego i uvjerenja da nije bilo prekršaja za najstrožu kaznu.

Nisam sve najbolje vidio, pogledat ću to na usporenoj snimci, ali je najvažnije da je dobro završilo, da smo mogli proslaviti pobjedu. Naš je novi trener uoči utakmice rekao da imamo šest finala ispred sebe i tako to shvaćamo. Ovaj smo ispit uspješno položili, još je pet dvoboja ispred nas, idemo se odmoriti, potom opet skupiti glave i pokušati i u Varaždinu osvojiti sva tri boda.