Ovo nam je trebalo za samopouzdanje, da se vratimo na treće mjesto, da se uključimo u borbu, rekao je Tomas.

Stjepan Tomas imao je uspješan trenerski debi na klupi Bijelo-plavih. Osijek je prekinuo (pre)dugačak niz bez trijumfa, protiv Istre 1961 se vratio pobjedama, a novi trener dobio značajan poticaj na početku svog mandata na našoj klupi.

Prije svega čestitao bih momčadi na odličnoj partiji i na osvojena tri boda. Ovo nam je trebalo za samopouzdanje, da se vratimo na treće mjesto, da se uključimo u borbu. Pokazali smo karakter kroz 90 minuta, možda smo morali i prije završiti utakmicu. Bilo je i sreće jer je Istra 1961 mogla izjednačiti, ali sve u svemu mislim da je naša pobjeda zaslužena i nadam se dobrom pozitivnom nizu u nadolazećim utakmicama, rekao je Stjepan Tomas.

Prekinut crni niz

Tomasov Osijek se na premijeri nametnuo suparniku, imao nekoliko odličnih prilika…

U prvom poluvremenu smo igrali protiv vjetra, no bez obzira na sve to imali smo tri, četiri prilike s kojima smo mogli voditi 1:0. U nastavku smo krenuli dobro, šteta što nismo realizirali kazneni udarac, to nam se ponavlja, ali nadam se da ćemo i u tome prekinuti crni niz. Ipak, danas je najvažnije bilo pobijediti.

Moral i samopouzdanje

Kvalitetnu rolu ponovo je imao dvojac na desnoj strani Omerović i asistent Bukvić, pa strijelac Mierez, Malenica koji je obranio kazneni udarac i sačuvao mrežu netaknutom.

Mierezu trebaju lopte kakva je bio centaršut Bukvića. Mogu samo reći da smo drugo poluvrijeme ranije trebali riješiti utakmicu. No bilo je važno vratiti moral i samopouzdanje, vratiti se na treće mjesto nakon ovakvog niza bez pobjede. Moralo nam se vratiti i kroz obranu koju je imao Malenica.

U idućoj utakmici Bijelo-plave očekuje gostovanje kod Varaždina.

Varaždin je odlična, kvalitetna, momčad. Moramo vidjeti kakva je situacija s ozljedama, nemamo široki roster, ali nadam se da je ova pobjeda vratila vjeru i samopouzdanje pa se nadam jednoj dobroj partiji u Varaždinu, zaključio je Tomas.